Un nou truc pentru a stimula creșterea părului: apa de ceapă

Un nou truc pentru a stimula creșterea părului: apa de ceapă Ceapă, sursa foto: wikipedia

Există o mulțime de lucruri ciudate care ajung pe părul nostru într-un efort de a obține fire mai puternice și scalpuri mai sănătoase. Poate ați auzit de clătirile cu cidru de mere sau chiar de tratamentele cu bere.

Dar ce spuneți despre apa de ceapă pentru păr? Oamenii susțin că apa de ceapă le poate transforma firele de păr, accentuând creșterea și rezistența părului. Dar oare acest truc de bucătărie se ridică la înălțimea pretențiilor? Am consultat profesioniști pentru răspunsuri.

Beneficiile apei de ceapă pentru păr

Apa de ceapă se prepară prin înmuierea cepei crude feliate într-un vas cu apă. Ideea este că sucurile sale, care sunt bogate în sulf, flavonoide și antioxidanți, se infiltrează în apă în timp. Lichidul este apoi aplicat direct pe scalp și pe firele de păr.

„Se spune că apa de ceapă poate îmbunătăți aspectul și rezistența părului, menținând pielea scalpului și foliculii de păr sănătoși și protejați de stresul oxidativ”, explică Brendan Camp, dermatolog certificat la MDCS Dermatology din New York City.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candace Spann, un dermatolog certificat în Las Vegas, notează beneficiile suplimentare declarate pentru scalp. „Sulfații din apa de ceapă pot ajuta la calmarea dermatitei scalpului, la calmarea mâncărimii scalpului și la încurajarea creșterii părului”, spune ea.

Ce spun studiile

Încă nu s-a stabilit dacă apa de ceapă pentru păr va oferi rezultate semnificative în ceea ce privește creșterea părului. Dar există studii care indică faptul că aceasta poate promova creșterea părului prin creșterea fluxului sanguin. O analiză din 2002 a arătat semne de regenerare a părului la aproape 87% dintre persoanele cu alopecie areata atunci când a fost aplicată de două ori pe zi. Cu toate acestea, deși se crede că un flavonoid din ceapă cunoscut sub numele de quercetină stimulează fluxul sanguin, acesta nu afectează hormonii (inclusiv DHT). Deci nu este o soluție miraculoasă pentru calviția tipică.

Toate acestea pentru a spune că ideea de apă de ceapă pentru păr este intrigantă și are potențial. Dar nu există suficiente informații în acest moment pentru a spune că este cea mai eficientă abordare pentru creșterea părului (comparativ cu rutele aprobate de FDA, cum ar fi minoxidilul). Cu toate acestea, merită încercat dacă sunteți interesat de remediile naturale pentru creșterea părului.

Efectele secundare ale utilizării apei de ceapă pe păr

De fiecare dată când îți faci singură o „rețetă” pentru frumusețe, îți pui în pericol pielea și părul. Produsele formulate profesional includ ingrediente la niveluri optime și conservanți pentru a preveni formarea de bacterii dăunătoare.

„Produsele realizate în casă sunt de obicei făcute pentru a fi foarte concentrate și pot duce la reacții adverse care pot include iritații ale pielii, roșeață, mâncărime sau o erupție pe scalp”, spune Nathan Newman, dermatolog și chirurg cosmetic certificat.

Și apoi există cel mai evident dezavantaj: mirosul. El adaugă că decolorarea părului este o altă complicație potențială. În special pentru cei cu părul deschis la culoare. Și a menționat că utilizarea frecventă a sucului de ceapă ar putea provoca o nuanță gălbuie temporară a părului.

Lucruri de luat în considerare înainte de a încerca apa de ceapă pentru creșterea părului

Dacă vă place ideea de a experimenta cu apa de ceapă, Korab notează că există produse de îngrijire a părului formulate cu apă de ceapă, extract sau suc. Acestea sunt combinate cu alte ingrediente care ajută la hrănirea firelor tale, de asemenea, în esență „combinând beneficiile cepei cu alte componente pentru o formulă bine închegată pentru a spori sănătatea părului”.

Dar dacă vă confruntați în prezent cu căderea părului și doriți cu adevărat să o depășiți, cea mai bună soluție este reprezentată de produsele fabricate cu minoxidil sau finasterid, care sunt susținute de mai multe studii științifice care le dovedesc eficacitatea „Minoxidilul este singurul ingredient aprobat de FDA pentru tratarea topică a căderii părului. Finasterida topică are, de asemenea, beneficii demonstrate pentru unii”, spune Dr. Spann. Dr. Camp adaugă șamponul cu ketoconazol la această listă, care poate ajuta la combaterea mătreții pentru a promova un scalp mai sănătos și, prin urmare, fire mai puternice, mai strălucitoare și mai sănătoase.

Atunci când vă luptați cu pierderea continuă a părului sau cu sănătatea, Dr. Newman sugerează să vorbiți cu un medic. „Întotdeauna este mai bine să vă consultați cu dermatologul pentru a evalua motivele pentru căderea părului”, spune el. „Există multe cauze pentru căderea părului care pot fi tratate medical. Inclusiv căderea părului indusă hormonal, autoimun și infecțios.”, informează yahoo.com

Revista presei