Bucăți de drone rusești, găsite pe teritoriul României
- Mădălina Sfrijan
- 9 septembrie 2024, 16:52
Mai multe bucăți de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României. Acestea au fost ridicate din zona localității Periprava și vor fi expertizate. Duminică, locuitorii din Constanța și Tulcea au primit mesaje RO-Alert legate de căderi de obiecte metalice și au fost îndemnați să se adăpostească.
Bucăți de drone rusești, găsite pe teritoriul României
Luni, echipele MApN au ridicat mai multe fragmente de drone rusești. Conform anunțului făcut de Minister, acestea vor fi duse la expertiză. Căutările au început încă de duminică, după ce locuitorii din județele Constanța și Tulcea au primit mesaje RO-Alert.
„Echipe din MApN, în cooperare cu specialiști din Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat proximitatea localității Periprava, judetul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate”, au anunțat reprezentanții MApN.
Acțiunile continuă în zona respectivă
Echipele trimise de Ministerul Apărării în teritoriul vor continua căutările. În următoare ore, acestea vor fi extinse și pe raza localității Caraorman.
„Vor fi executate acțiuni de cercetare și în proximitatea localității Caraorman, unde a fost semnalată o altă posibilă zonă de impact”, arată sursa.
Conform MApN, infrastructura nu a fost afectată din cauza fragmente căzute pe raza județului Tulcea.
Fragmente de drone rusești, ridicate de lângă Periprava
Duminică dimineață, locuitorii din Constanța și Tulcea au primit un avertisment legate de posibilele căderi de obiecte din spațiul aerian. În plus, oamenii au fost îndemnați să se adăpostească în beciuri sau în adăposturile de protecție civilă.
Ulterior, Ministerul Apărării a trimis în teritoriu două aeronave F-16, fiind confirmată intrarea dronei în spațiul aerian românesc.
„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina”, anunțau reprezentanții MApN.
De altfel, nu este prima dată când aparate de zbor suspecte ajung în spațiul aerian al României.