Suma imensă plătită de o turistă într-o piață din Italia. Cum a fost păcălită

Suma imensă plătită de o turistă într-o piață din Italia. Cum a fost păcălită Piață Italia. Sursă foto: Unsplash

O bătrână de 86 de ani din Brescia, Milano, a trăit o situație neplăcută în vacanța ei în Sardinia, Italia, când a achiziționat patru kilograme de mezeluri și brânză, fiind surprinsă de costul extrem de ridicat.

Suma imensă plătită de o turistă într-o piață din Italia. Cum a fost păcălită

Graziella, o turistă de 86 de ani din Milano, a fost victima unei înșelătorii în Sardinia, unde a plătit 1.155 de euro pentru 4 kilograme de brânză și mezeluri locale. Incidentul a avut loc lângă Porto Istana, iar femeia a realizat ulterior că suma achitată era exorbitantă, comparând chitanța cu prețurile obișnuite. Deși chitanța nu era fiscală, ea conținea detalii despre vânzător, care s-a dovedit a fi din Buddusò.

În urma acestei întâmplări neplăcute, comunitatea din Buddusò, orașul de origine al vânzătorului, a reacționat cu promptitudine pentru a-i oferi un ajutor turistului afectat. Comercianții locali, dezamăgiți de comportamentul necorespunzător al vânzătorului ambulant, au organizat o strângere de fonduri pentru a acoperi suma plătită de Graziella și a demonstra solidaritatea orașului.

Primarul Massimo Satta a asigurat-o pe femeie că incidentul nu reflectă valorile comunității locale și a promis că va lua măsuri pentru a remedia situația. Comunitatea din Buddusò a strâns banii necesari și a organizat despăgubirea turistei, reafirmând astfel angajamentul lor față de onestitate și corectitudine.

Ne puteți urmări și pe Google News
Piață Italia

Piață Italia. Sursă foto: Unsplash

 

Ce spun autoritățile

Primarul a explicat într-un interviu pentru Corriere că întregul oraș a fost marcat de acest incident, având în vedere reputația sa pentru integritate și respect față de seniori. El a subliniat că comportamentul vânzătorului nu reflectă principiile fundamentale ale comunității, care se bazează pe cinste, efort și solidaritate.

„Aceasta afacere i-a mortificat pe locuitorii din Buddusò – spune primarul pentru Corriere – Aici sunt oameni care au lucrat în comerț toată viața,  în mod onest , și nu pot fi reprezentați prin asemenea gesturi. Nu cunosc numele vânzătorilor ambulanți implicați, dar, indiferent de cursul pe care justiția îl va urma în cele din urmă, aș dori să reiterez că acțiunile lor au prejudiciat reputația comunității noastre . Valorile noastre sunt diferite: onestitate, harnicie, solidaritate față de ceilalți. În Sardinia, printre altele, mai ales în hinterland, a existat întotdeauna un respect aproape reverențial pentru persoanele în vârstă. Iată, cred că asta a fost călcat în picioare. Nu suntem hoți. Vă vom despăgubi”.

Ce a decis femeia să facă cu banii

În momentul în care primarul a luat legătura cu Graziella pentru a-i oferi scuzele și a organiza restituirea sumei plătite, aceasta a apreciat gestul și a solicitat ca banii să fie donați în scopuri caritabile pentru a sprijini locuitorii din Buddusò care se confruntă cu dificultăți.

După ce primarul a discutat cu preotul local, acesta a fost de acord cu plăcere să primească donația. Astfel, incidentul s-a încheiat pozitiv, cu un act de generozitate care a întărit solidaritatea comunității.

 

Revista presei
Vitralii incolore