Elon Musk, la un pas să devină primul „trilionar” din lume

Elon Musk, la un pas să devină primul „trilionar” din lume Sursa Foto: Arhiva EVZ

Elon Musk s-a confruntat cu scăderea vânzărilor Tesla, însă acest detaliu nu i-a afectat averea. Astfel, omul de afaceri ar fi la un pas să devină primul „trilionar” (om cu avere de peste 1.000 de miliarde) din lume. Proprietarul Tesla și Starlink ar putea primi această titulatură în următorii ani.

Elon Musk, primul trilionar din lume

Cunoscutul afacerist a reușit să strângă o avere impresionantă în ultimii ani. Elon Musk ar fi pe cale să câștige titlul de primul trilionar de pe planetă, arată un raport recent.

Conform analizei realizate de Informa Connect Academy, averea afaceristului a avut creșteri anuale de 110%. Proprietarul platformei X a fost deja desemnat cel mai bogat om din lume.

Avere impresionantă

Conform analizei recente, averea sa ajunge la 251 de miliarde de dolari, iar profiturile lui ar fi tot mai mari, spun realizatorii raportului. Fondator al gigantului Gautam Adani din India ar putea deveni primul trilionar din lume.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, Informa Connect Academy arată că acest lucru s-ar putea întâmpla în următorii patru ani. Potrivit acestora, veniturile sale ar trebui să se majoreze anual cu 123% până în 2028.

Elon Musk

Elon Musk. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În ultimul an, miliardarul s-a confruntat cu scăderea vânzărilor mașinilor Tesla. În perioada aprilie-iunie 2024, compania sa a vândut cu 4,8% mai puține autoturisme față de 2023. Cu toate acestea, veniturile afaceristului au fost rotunjite. Pe lângă Tesla, acesta a investit și în platforma X, dar și în sateliții Starlink.

Elon Musk nu va fi singurul trilionar

Conform realizatorilor raportului, alte două persoane ar putea ajunge la un astfel de statut. Este vorba despre Jensen Huang, directorul general al companiei de tehnologie Nvidia, care ar putea avea creșteri la fel de mari în următorii ani. De asemenea, lista ar putea fi completată de indonezianul Prajogo Pangestu, care deține afaceri în domeniul energiei şi al mineritului.

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg. Sursă foto: Facebook

Bernard Arnault, proprietarul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, ar putea atinge această țintă până în anul 2030. Totodată, statutul ar putea fi obținut și de Mark Zuckerberg, spun realizatorii.

Revista presei