Un vagon încărcat cu cereale a deraiat în staţia Valu lui Traian

Un vagon încărcat cu cereale a deraiat în staţia Valu lui Traian Tren. Sursa foto: Pixabay

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară pe firul II. Agenția de Investigare Feroviară Română a anunțat că va demara o anchetă pentru a stabili cauzele acestui incident.

Un vagon încărcat cu cereale a deraiat în staţia Valu lui Traian

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, în jurul orei 15:30, pe firul I Bucureşti-Constanţa, la ieşirea peste macaze din staţia Valu lui Traian, cel de-al 22-lea vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat.

În prezent, circulaţia trenurilor se realizează pe firul II, la cale liberă pe distanţa Valu lui Traian – Palas”, a transmis, sâmbătă seară, compania, a mai explicat Compania Naţională de Căi Ferate CFR.

Un vagon încărcat cu cereale a deraiat în staţia Valu lui Traian.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trenul avea în compunere 38 de vagoane, toate încărcate cu cereale, și circula pe relaţia Vadu Lat-Constanţa Feryboat şi aparţine operatorului de transport feroviar privat Constantin Grup.

O echipă de la Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER) a ajuns la locul incidentului şi va investiga cauzele care au dus la producerea accidentului, iar specialiştii SRCF Constanţa vor interveni pentru ridicarea şi repunerea pe linie a vagonului care a deraiat.

Un alt vagon de marfă, deraiat în staţia Răduleşti

Un vagon al unui tren de marfă a deraiat acum câteva zile la ieşirea din staţia Răduleşti, iar traficul feroviar a fost oprit timp de două ore pe linia Giurgiu-Videle.

Trenul avea în compunere 18 vagoane transcontainer și circula pe distanţa Giurgiu Nord-Curtici. Trenul aparţinea operatorului de transport feroviar privat Rail Cargo România.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii AGIFER, care au demaratr o anchetă pentru a afla cauzele producerii acestui uncident, precum şi echipele de specialişti ale SRCF Bucureşti. Locomotiva şi primele șase vagoane din compunerea trenului de marfă au fost retrase, pentru a permite efectuarea circulaţiei trenurilor pe linia 1 şi 2 din staţia Răduleşti, spre staţia Videle”, transmitea CFR SA.

Revista presei
Steaua fără nume