Giorgia Meloni asigură Ucraina de sprijinul său

Giorgia Meloni asigură Ucraina de sprijinul său

Italia nu va ezita în sprijinirea Ucrainei, în reconstrucția și de după ce se va sfârși invazia trupelor lui Vladimir Putin, a declarat prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni.

Meloni nu vrea abandonarea Ucrainei

Șefa guvernului italian a declarat sâmbătă că Italia nu va înceta să sprijine Ucraina şi că reacția occidentului față de invazia Rusiei a fost cel corect, în urma discursului președintelui Zelenski prin care le cerea aliaţilor săi mai multe arme şi ridicarea restricţiilor pentru a-i permite să lovească în adâncul teritoriului rus ţinte militare considerate "legitime", precum baza aeriană de unde decolează avioanele ce bombardează Ucraina.

„Cred că China şi India au un rol de jucat în rezolvarea conflictului. Singurul lucru care nu se poate întâmpla este să credem că acest conflict poate fi rezolvat prin abandonarea Ucrainei”, a declarat Giorgia Meloni.

Întâlnire Meloni-Zelenski la Cernobbio

Premierul Italiei a declarat acestea după întâlnirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei conferinţe găzduite la Cernobbio, în nordul Italiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Alegerea de a sprijini Ucraina a fost în primul rând o alegere de interes naţional şi este o alegere care nu se va schimba”, a declarat Meloni la forumul anual de afaceri TEHA.

Întâlnirea cu premierul Meloni a avut loc în cadrul forumului economic The European House-Ambrosetti care a început vineri pe malul lacului Como, forum la care a participat de asemenea prim-ministrul ungar Viktor Orban, a cărui ţară exercită preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene.

În timpul întâlnirii private dintre președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și premierul Italiei Giorgia Meloni, s-au discutat mai multe aspecte ale restaurării și reconstrucției Ucrainei, în special a sistemului său energetic.

Formula ucraineană de pace în centrul discuției

O atenţie deosebită a fost acordată punerii în aplicare a formulei ucrainene de pace care constă în retragerea trupelor rusești, restaurarea justiției, siguranța mediului, prevenirea escaladării conflictului sau aparițiile altor puncte de conflict și asigurarea sfârșitului războiului.

Într-un comunicat publicat de preşedinţia ucraineană, se spune că Italia a decis să găzduiască următoarea Conferinţă pentru redresarea Ucrainei, care va avea loc în 2025. Pregătirile pentru acest eveniment au început deja.

„Italia este implicată activ în punerea în aplicare a fiecărui punct”, arată comunicatul preşedinţiei de la Kiev de pe X.

 

Revista presei
Steaua fără nume