Cod galben de vijelii și ploi torențiale pe litoral. Lista cu localitățile vizate

Cod galben de vijelii și ploi torențiale pe litoral. Lista cu localitățile vizate Vijelie pe litoral. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă avertizări cod galben de vijelii și ploi torențiale, care vizează mai multe zone de pe litoral.

Prognoza meteo. Cod galben de vijelii și ploi torențiale pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a emis prima avertizare cod galben de vijelii și ploi torențiale pentru intervalul 15:35 - 17:00. Potrivit ANM, vor fi averse și vânt puternic în județul Constanța, iar o altă avertizare de vânt puternic a fost emisă pentru județul Tulcea.

În județul Constanța, sunt vizate localitățile Negru Vodă, 23 August, Limanu, Albești, Pecineaga, Costinești, Mangalia. În zonele respective se vor înregistra averse torențiale care vor acumula 20-25 l/mp și, de asemenea, intensificări ale vântului.

Zona de litoral a județului Tulcea, sub avertizarea de cod galben

ANM a emis o avertizare cod galben și pentru județul Tulcea. Zonele vizate sunt Delta Dunării, localitățile Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe, Sarichioi, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, Maliuc și Pardina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aici se vor semnala intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală între 50-70 km/h. Cea de a doua avertizare cod galben de vijelii este valabilă până la ora 17:00.

Furtună, Ocean, Fulger, Amurg, Nori

Prognoza meteo. Cod galben de vijelii și ploi torențiale pe litoral. Sursa foto. Pixabay

ANM a prelungit avertizarea de vreme rea la Constanța

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertismentul cod galben de ploi și vijelii pentru Constanța pentru sâmbătă până la ora unu noaptea.

ANM a avertizat că vor fi afectate localitățile Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Costinești și Mangalia.

În localitățile menționate se vor semnala averse torențiale care vor acumula 15-25 l/mp. Vor mai fi descărcări electrice și intensificări ale vântului, potrivit ANM.

În restul țării, vremea este caldă, cu temperaturi similare cu ziua precedentă. Astfel, tempreaturile se vor menține între 27-29 de grade Celsius, iar cerul va fi parțial înnorat dar fără precipitații. Minimele se vor înregistra între 12 și 17 grade Celsius.

Revista presei
Vitralii incolore