Victor Ciutacu răspunde criticilor după interviul cu Ciolacu: Nu e treaba mea să educ pe toată lumea

Victor Ciutacu răspunde criticilor după interviul cu Ciolacu: Nu e treaba mea să educ pe toată lumea Ciolacu cu Ciutacu, 24 iulie 2024 sursa: Captură Video

București. Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat ferm după ce interviul acordat de premierul Marcel Ciolacu în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV a generat interpretări controversate din partea adversarilor politici. Discuția, deși aparent obișnuită, a provocat un val de comentarii și reacții critice, în special pe tema pensiilor și a relațiilor cu diferite grupuri profesionale.

Ciutacu: Comentariile negative vin de la cei care nu au văzut emisiunea

Ciutacu a subliniat că interviul a fost perceput diferit de cei care fie nu l-au urmărit integral, fie nu au înțeles esența discuțiilor. „Reacțiile la interviul cu Marcel Ciolacu sunt uimitoare. Niciun subiect neobișnuit, dar s-au găsit oameni care să distorsioneze mesajele transmise. Evident, majoritatea comentariilor negative provin de la cei care nu au văzut emisiunea sau nu au înțeles-o”, a explicat jurnalistul.

Discuțiile din interviu s-au concentrat în special pe tema pensiilor, un subiect sensibil în contextul actual, unde premierul a încercat să explice poziția sa față de pensionarii din sistemul militar și cel judiciar. Deși Ciolacu a dorit să transmită un mesaj de echilibru, reacțiile au fost variate, cu magistrații și reprezentanții forțelor de ordine exprimându-și nemulțumirea.

Pensii

Pensionari. Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Criticile cele mai dure au venit din partea celor care au interese

Ciutacu a adăugat că, din punctul său de vedere, criticile cele mai dure au venit din partea celor care au interese proprii și încearcă să manipuleze opinia publică. „Nu e treaba mea să educ pe toți sau să corectez pe cei care au interese ascunse. În contextul în care nu candidez la nicio funcție publică, îmi permit să fiu direct: nu am intenția de a schimba mentalitățile greșite ale unora", a scris jurnalistul pe rețelele de socializare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu această reacție, Ciutacu a evidențiat încă o dată importanța de a analiza cu atenție mesajele din spațiul public, subliniind că discuțiile politice sunt adesea deturnate pentru a servi interese personale sau de partid.

Revista presei
Pași în gol. Volumul 1