Incidente grave la meciul Kosovo - România! Radu Drăgușin reacționează ferm în fața suporterilor

Incidente grave la meciul Kosovo - România! Radu Drăgușin reacționează ferm în fața suporterilor Kosovo - România, 0-3, 6 septembrie 2024. Sursa: frf.ro

Tensiunile au escaladat la finalul partidei Kosovo - România, disputată în cadrul grupelor Ligii Națiunilor, unde naționala României a obținut o victorie categorică, scor 3-0 (Man 40, R. Marin 51-pen., Drăguș 82). Suporterii kosovari și-au manifestat nemulțumirea în mod agresiv, provocând scene haotice pe teren, iar intervenția forțelor de ordine a fost necesară pentru a calma situația.

Galeria română nu a fost prezentă la meciul Kosovo - România

Deși galeria română nu a fost prezentă la meci din cauza uneisuspendări, suporterii locali au creat un mediu ostil încă de la începutul meciului. Aceștia au fluierat în timpul intonării imnului României, "Deșteaptă-te, române!", și au afișat bannere provocatoare. După fluierul final, au aruncat obiecte către jucătorii români, iar fundașul Radu Drăgușin a fost lovit de o sticlă. Jucătorul echipei Tottenham a răspuns cu o ironie calmă, aplaudând suporterii înainte de a se retrage la vestiare.

Situația a degenerat când mai mulți fani kosovari au pătruns pe teren, forțând autoritățile să intervină. A fost nevoie de prezența forțelor militare înarmate pentru a restabili ordinea. Printre suporterii care au intrat pe gazon, unul a fluturat un steag al Albaniei, evidențiind tensiunile etnice și politice din regiune.

Dennis Man, un alt jucător al naționalei României, a comentat incidentul: "Este frustrant pentru ei să piardă acasă cu 3-0. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru, restul nu este în controlul nostru."

Ne puteți urmări și pe Google News

Contextul politic complicat dintre cele două țări a contribuit la tensiunea din jurul meciului, în special având în vedere faptul că România nu recunoaște independența Kosovo, declarată în 2008. Acest subiect sensibil alimentează frecvent conflictele între suporterii celor două națiuni în întâlnirile oficiale.

Clasamentul în grupa României din Liga Națiunilor, după prima rundă

Clasamentul Grupei a 2-a

Clasamentul Grupei a 2-a. Sursa: GSP.ro

Programul României în Liga Națiunilor, 2024-2025

Kosovo – România 0-3 (6 septembrie 2024, ora 21:45);

România – Lituania (9 septembrie 2024, ora 21:45);

Cipru – România (12 octombrie 2024, ora 21:45);

Lituania – România (15 octombrie 2024, ora 21:45);

România – Kosovo (15 noiembrie 2024, ora 21:45);

România – Cipru (18 noiembrie 2024, ora 21:45).

Revista presei