Ministrul Culturii din Italia și-a dat demisia, după ce amanta a publicat poze cu ei doi: Îi cer scuze soției

Ministrul Culturii din Italia și-a dat demisia, după ce amanta a publicat poze cu ei doi: Îi cer scuze soției Gennaro Sangiuliano. Sursa foto Youtube

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, și-a dat demisia după ce a fost prins că are o amantă influenceriță. El a spus că aceste zile au fost dureroase pentru el și că s-a gândit foarte bine dacă să renunțe la funcția lui sau nu.

Gennaro Sangiuliano și-a dat demisia

„După ce m-am gândit mult timp, în aceste zile dureroase (...) am decis să demisionez irevocabil din postul meu de ministru al Culturii”, a scris Sangiuliano într-o scrisoare adresată premierului Giorgia Meloni şi publicată de ministerul său.

Sangiuliano este primul ministru din guvernul Meloni care a demisionat şi aceasta cu mai puţin de două săptămâni înaintea unei reuniuni, 19-21 septembrie, a miniştrilor culturii din ţările G7, prezidat de Italia anul acesta.

Gennaro Sangiuliano

Gennaro Sangiuliano. Sursa foto Wikipedia

Gennaro Sangiuliano vrea să își apere onoarea

Fostul ministrul a anunțat că va sesiza parchetul pentru a-şi apăra onoarea şi a „demonstra transparenţa mea absolută şi că am acţionat în mod corect”, fără a preciza cine va fi vizat de plângerea sa.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îi mulţumesc sincer lui Gennaro Sangiuliano (...) pentru munca extraordinară realizată până acum, care a permis guvernului italian să obţină rezultate importante în relansarea şi promovarea marelui patrimoniu cultural italian”, a reacţionat Giorgia Meloni într-un comunicat.

Amanta l-a dat de gol

El a decis să demisioneze după ce amanta sa, Maria Rosaria Boccia, a publicat pe rețelele de socializare mai multe poze cu fostul ministru. În imaginile cu influencerița, Sangiuliano avea verigheta scoasă. Amanta sa a mai spus că, la sfârşitul lunii august, a fost numită în funcţia de consilier al ministrului culturii pentru evenimente majore, dar acesta a spus că totul este o minciună.

Gennaro Sangiuliano și amanta.v1

Gennaro Sangiuliano și amanta/ Sursa foto Facebook

Fostul ministru a asigurat, cu extrase de cont în mână, că a plătit personal toate cheltuielile legate de diferitele deplasări ale Rosariei Boccia cu el şi că nu a fost cheltuit niciun euro public. „Prima persoană căreia trebuie să-i cer scuze, şi care este o persoană excepţională, este soţia mea”, a spus el. „De asemenea, îmi cer scuze Giorgiei Meloni, care a avut încredere în mine, pentru jena pe care i-am provocat-o ei şi guvernului”, a adăugat el.

Revista presei