Nicolae Ciucă e convins că PNL va învinge PSD: Sunt semnale pozitive

Nicolae Ciucă e convins că PNL va învinge PSD: Sunt semnale pozitive Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Sursa foto Arhiva EVZ

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a spus că deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive. ”PSD poate fi învins la parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru”, consideră Ciucă. El apreciază că e necesară o discuţie pentru guvernarea locală a Capitalei, iar aceasta va avea loc în perioada următoare.

Nicolae Ciucă, despre deschiderea lui Nicușor Dan

”Există oameni de dreapta care au înţeles nevoia unui proiect comun al dreptei. Deschiderea lui Nicuşor Dan şi dialogul constructiv pe care îl promovează faţă de PNL, ca şi deschiderea REPER către PNL sunt semnale pozitive. Există deschidere şi din partea altor oameni, din PMP şi din USR. PSD poate fi învins în alegerile parlamentare şi prezidenţiale, iar PNL e singurul care poate face acest lucru. Cu cât avem mai multe forţe alături de noi în campaniile care urmează, cu atât şansele sunt mai mari”, afirmă Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă. Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că este îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel naţional, mai ales că, după rezultatele la ultimele alegeri, a constatat că electoratul este dispus să le acorde votul. Nicuşor Dan a declarat că guvernările de dreapta au fost întotdeauna mai bune pentru România decât cele de stânga, lucru care se vede inclusiv în modul în care s-au descurcat în privinţa PNRR Guvernul Ciolacu şi Guvernul Ciucă.

Declarațiile lui Nicușor Dan

”Eu sunt un pic îngrijorat, fără să vorbesc aici de calitatea mea de primar, pur şi simplu de cetăţean care doreşte, evident, pentru sine, pentru familia lui, binele acestei ţări. Sunt îngrijorat că dreapta nu se coalizează la nivel naţional. În primul rând, teza mea este că guvernările de dreapta, aşa cum au fost ele după Revoluţie, au fost mai bune decât guvernainte de stânga, fie că vorbim de Convenţia Democrată, fie că vorbim de Alianţa DA. Chiar dacă comparăm acum cum s-a descurcat pe PNRR, pe jaloane din PNRR, Guvernul Ciucă, faţă de cum se descurcă Guvernul Ciolacu, guvernarea de dreapta e mai bună pentru România în opinia mea”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Nicuşor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă și Nicușor Dan

Nicolae Ciucă și Nicușor Dan. Sursa foto: Arhiva EvZ

Acesta afirmă că şi-a dori o majoritate de dreapta în Parlament, dar explică faptul că nu prea mai este timp, întrucât calendarul electoral pentru alegerile parlamentare spune că alianţele se depun la Biroul Electoral până în 10 septembrie.

Nicușor Dan susține că PNL-ul este ignorat

”Avem PNL, avem USR, avem REPER, Forţa Dreptei, PMP, Alianţa Independenţilor, mai multe partide mici locale, care toate au luat scoruri bune la alegerile locale şi europarlamentare şi toţi oamenii ăştia ar trebui să vină cu un proiect să spună vrem să guvernăm împreună şi eu nu văd proiectul ăsta (…) Pe rezultatele de la alegerile europarlamentare şi locale am văzut o disponibilitate a alegătorilor de dreapta de a da votul pentru partide”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Întrebat care este riscul, primarul Capitalei a declarant: ”Avem o alianţă PSD-PNL de aproape 3 ani, am văzut perioada în care a fost condusă de PNL, când am văzut un echilibru şi vedem acum această alianţă condusă de PSD în care vedem că PNL-ul este ignorat”.

Revista presei
Nopți fără lună