Viața secretă a fiilor lui Vladimir Putin. Cum își protejează liderul rus familia de ochii publicului

Viața secretă a fiilor lui Vladimir Putin. Cum își protejează liderul rus familia de ochii publicului Sursă: Captură/ Daily Mail

Copiii lui Vladimir Putin și Alina Kabaeva, Ivan Putin și Vladimir Putin Jr., trăiesc în izolare la diverse reședințe, călătorind cu iahturi și avioane de afaceri.

Ei sunt protejați de ofițeri ai FSO și sunt însoțiți non-stop de bone, guvernante și antrenori profesioniști. Frații au puțină interacțiune cu colegii lor și își văd rar părinții, dar prețuiesc momentele pe care le petrec cu tatăl lor. Dossier Center oferă o privire în culisele vieților celor mai bine ascunși copii din Rusia.

Viețile ascunse ale fiilor lui Vladimir Putin

„Vă mulțumesc, copii! Știu că ați fost foarte emoționați. Dar ați făcut o treabă minunată. Sunteți viitorul nostru!” a spus Alina Kabaeva participanților la festivalul de gimnastică ritmică „Alina-2023”. În timp ce ea și ceilalți sportivi cântau melodia de rămas-bun, unul dintre copiii ei o privea atent din public. Când campioana olimpică a părăsit scena, copilul s-a alăturat ei și au plecat împreună. Acesta era fiul ei Ivan, unul dintre cei doi copii. Celălalt copil este fratele său mai mic, Vladimir, care pe atunci nu o însoțea pe mama sa la astfel de evenimente.

Acești copii nu pot fi găsiți în bazele de date ale statului. Încă din copilărie, au avut documente de acoperire tipice pentru spioni și persoane aflate sub protecție de stat. Numai rudele apropiate cunosc datele lor de naștere. Ei nu zboară cu avioane comerciale și au avioane proprii. Nu frecventează grădinița sau școala. În schimb, au tutori privați. Trăiesc în reședințe păzite de FSO, călătoresc cu iahturi și trenuri blindate, având interacțiuni minime cu semenii și vizite rare din partea tatălui lor. Ei sunt fiii lui Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când a început războiul, internetul s-a umplut de mesaje precum ‘Putin are trei copii cu Kabaeva.’ Nu, nu și nu. Mass-media a greșit, cu excepția unui ziar elvețian. Ei au doi fii, spune o sursă din Dossier Center.

Cum este gestionată viața familiei președintelui rus?

Viața zilnică a familiei președintelui este gestionată de zeci de persoane: șoferi, agenți de securitate, profesori, bucătari, piloți, antrenori, chelneri, asistenți și mulți alții. Sursa Dossier Center este una dintre aceste persoane. El trăiește în reședințe, îi vede adesea pe copiii șefului de stat (deși nu interacționează cu ei zilnic) și a fost de acord să-și împărtășească povestea sub condiții de anonimat. Dossier Center i-a verificat trecutul și a confirmat că lucrează într-adevăr pentru familia lui Vladimir Putin. Detaliile relatării sale au fost confirmate folosind surse deschise, inclusiv postări pe rețelele sociale, precum și extrase de conturi și date din bazele de date ale statului.

Ziarul menționat de sursă este Sonntags Zeitung. În mai 2022, publicația a raportat că Putin și Kabaeva au doi copii, menționând pentru prima dată că un ginecolog elvețian de origine rusă a asistat-o pe campioana olimpică în timpul sarcinilor sale.

Relația dintre Putin și Kabaeva, la fel ca întreaga viață privată a președintelui rus, este unul dintre cele mai bine păzite secrete ale statului. Oficial, Vladimir Putin s-a căsătorit cu Lyudmila Shkrebneva în 1983 (ea a preluat numele soțului după căsătorie), iar cuplul a divorțat aproape 30 de ani mai târziu. „Toate activitățile mele, toată munca mea sunt legate de publicitate, de publicitate absolută. Unii oameni o plac, alții nu. Dar sunt oameni care sunt complet incompatibili cu aceasta.”

Cuplul apărea rar împreună în public, dar în iunie 2013, au participat la baletul „Esmeralda” la Palatul Kremlinului, și după spectacol au acordat un interviu canalului de televiziune Rossiya 24. Cu un zâmbet ușor confuz, Lyudmila Putin a confirmat: „Căsătoria noastră s-a încheiat deoarece ne vedeam foarte rar. Vladimir Vladimirovich este complet absorbit de muncă. Copiii noștri au crescut. Ei își trăiesc propriile vieți. În general, s-a întâmplat că fiecare dintre noi are propria viață.”

Viața personală a lui Vladimir Putin alături de Alina Kabaeva

Copiii la care se referea Lyudmila sunt Maria Vorontsova și Katerina Tikhonova. Totuși, ca familie, ei apar doar în câteva publicații biografice, cum ar fi cartea „First Person”, publicată în 2000. Ulterior, Putin nu i-a mai menționat pe nume atunci când răspundea întrebărilor presei, referindu-se la ei simplu ca „femei”, iar detaliile vieților lor au devenit cunoscute prin scurgeri de documente și muncă jurnalistică.

Șeful statului nu a reușit să își ascundă nici a doua familie. În 2008, au apărut informații conform cărora se pregătea nunta între Alina Kabaeva și Vladimir Putin în St. Petersburg. „Putin a divorțat și este liber de legături familiale de două luni”, scria mass-media, citând o sursă. „Am avut întotdeauna o atitudine negativă față de cei care, cu nasul înfundat și fanteziile erotice, se amestecă în viețile altora”, a răspuns Putin. În scurt timp, ziarul a fost închis.

Nu se știe exact când a început relația lui Putin cu Kabaeva, dar în martie 2008, Kabaeva a apărut într-o emisiune, dezvăluind că și-a întâlnit deja omul ideal (fără a-i numi numele) și a dat un răspuns detaliat la întrebarea dacă ar putea lua un bărbat dintr-o familie: „Dacă există deja probleme în familie și bărbatul se uită la altă femeie și comunică cu altă femeie în loc de soția sa, atunci problema este deja acolo. Prin urmare, nimic bun nu poate ieși din acea familie.” Două luni mai târziu, Kabaeva a zburat la Soci cu avionul de afaceri al prietenului președintelui Putin, Gennady Timchenko. Cel puțin din 2011, campioana olimpică nu și-a ascuns inelul de logodnă, iar în acea perioadă, ea, mama sa, sora și bunica au început să primească imobile scumpe ca daruri de la prietenii șefului de stat.

Tactica lui Putin de a ascunde cele două nașteri ale fiilor săi

În 2014, Kabaeva a călătorit de trei ori de la Soci la Lugano. În timpul ultimei sale călătorii din octombrie, a fost însoțită de mama sa, Lyubov Kabaeva, și câțiva prieteni: Elizaveta Molchanova, soția fondatorului LSR Group, și Elena Grinevich și soțul ei, omul de afaceri Vitaly Mashitsky. De asemenea, la bord se afla Natalya Thiebaud, ginecologul de la clinica elvețiană Sant’Anna, situată la Lugano.

Kabaeva a născut un fiu în acest spital în primăvara anului 2015. În 2018, a călătorit din nou în Elveția, probabil pentru un control în timpul sarcinii, și în primăvara anului 2019, Thiebaud a venit la Moscova pentru a o asista pe Kabaeva la nașterea celui de-al doilea copil al său, tot băiat. O cunoștință apropiată a doctorului a spus ziarului Sonntags Zeitung că fiii sportivei sunt ai lui Vladimir Putin. Doctorița a emigrat în Elveția acum mai bine de 30 de ani, a preluat numele soțului ei și a schimbat cetățenia. „Dar a menținut o relație de încredere cu Putin”, a declarat sursa.

De fiecare dată, decizia privind locul nașterii a fost luată de președinte însuși.

Revista presei