Scholz promite că Germania nu va reduce ajutorul pentru Ucraina

Scholz promite că Germania nu va reduce ajutorul pentru Ucraina Olaf Scholz / Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Germania nu îşi va reduce ajutorul militar pentru Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, după ce un anunț care spunea exact contrariul a fost făcut public cu puțin timp în urmă.

Scholz promite că Germania nu va reduce ajutorul pentru Ucraina

Germania nu îşi va reduce sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat miercuri cancelarul Olaf Scholz, încercând să elimine temerile conform cărora guvernul de la Berlin ar putea dezamăgi autorităţile de la Kiev pe fondul unei restrângeri a bugetului intern și al rapoartelor din mass-media despre înghețarea noului ajutor militar german.

„Sprijinul Germaniei pentru Ucraina nu va înceta. Am făcut stocuri, am încheiat acorduri de apărare și ne-am asigurat finanțarea în timp util, astfel încât Ucraina să poată continua să se bazeze pe deplin pe noi în viitor”, a spus cancelarul Scholz.

Acţiunile europene din industria de apărare au scăzut la jumătatea lunii august, după ce ziarul „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” (FAS) a relatat că Ministerul german de Finanțe nu va aproba cereri suplimentare pentru ajutorul militar acordat Ucrainei din cauza constrângerilor bugetare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul a susținut că anunțul era greșit

Un purtător de cuvânt al guvernului german a numit ulterior acel articol „incorect” și a reiterat sprijinul guvernului de la Berlin pentru Ucraina „atâta timp cât va fi necesar”.

Olaf Scholz a vorbit la o bază militară din apropierea orașului Todendorf, din nordul ţării, unde a fost declarat operațional primul sistem de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune IRIS-T SLM din Germania.

Chiar înainte ca Luftwaffe să preia prima sa astfel de unitate, guvernul german a finanțat mai multe sisteme IRIS-T SLM pentru Ucraina, unde sunt folosite în principal pentru a proteja Kievul împotriva atacurilor cu rachete rusești, făcându-le unele dintre cele mai râvnite arme occidentale.

Rachete ploaie, secetă

Rachete. Sursa foto: Pixabay

Ce arme a trimis Germania în Ucraina

Până acum, Germania a furnizat Ucrainei patru din totalul de 12 unități IRIS-T SLM promise, încă două sisteme urmând să fie livrate până la sfârșitul anului.

„În Ucraina, IRIS-T a doborât până acum peste 250 de rachete, drone și rachete de croazieră și a salvat nenumărate vieți, cu o rată impresionantă de succes de 95% sau chiar mai mult”, a spus cancelarul Scholz.

Având o rază de acțiune de aproximativ 40 km și o acoperire de 360 ​​de grade, sistemul construit de producătorul german de arme Diehl a fost folosit pentru a doborî rachete de croazieră și, de asemenea, aeronave, inclusiv drone iraniene Shahed.

(REUTERS - Traducere: RADOR RADIO ROMÂNIA)

Revista presei
Nopți fără lună