Se cere arestarea preventivă a lui Alfred Bulai. Zeci de victime au depus noi sesizări

Se cere arestarea preventivă a lui Alfred Bulai. Zeci de victime au depus noi sesizări Alfred Bulai. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Update.

În urma audierilor de luni, procurorii au propus ca Alfred Bulai să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Conform acestora, sociologul ar fi recurs la abuzuri „în timp ce se afla în camera în care era cazat”. Mai mult, „prin umilire, acesta constrâns moral persoana vătămată, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou”.

Totodată, procurorii arată că fostul profesor de la SNSPA și-ar fi abuzat studentele „profitând de pozitia de autoritate”.

„În cadrul aceluiași stagiu de practică, a comis acte de natură sexuală și atingeri cu tentă sexuală la nivelul umerilor, spatelui și al picioarelor victimei. (…)A pretins favoruri de natură sexuală. Având în vedere gravitatea faptelor, procurorii au decis să formuleze propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este esențial să subliniem că aceste fapte nu pot fi tolerate. Este datoria noastră să asigurăm un mediu sigur. Ministerul Public va acționa cu fermitate împotriva persoanelor care comit astfel de fapte.Victimele trebuie să aibă încredere și să se asigure că au sprijinul nostru total”, arată procurorii.

Potrivit procurorilor, alte 20 de persoane au depus sesizări legate de comportamentul sociologului.

„La data de 04.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în com. Sadova, jud. Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea și prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale”, mai spun procurorii.

Știre inițială 

București. Alfred Bulai, reținut de procurori sub acuzația de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, a intentat un proces împotriva Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA) după ce i-a fost încheiat contractul de muncă.

Cristian Pîrvulescu, decanul facultății, a confirmat că SNSPA a primit o notificare referitoare la o acțiune juridică inițiată de Bulai împotriva instituției.

Alfred Bulai acționează în instanță SNSPA pentru că l-a dat afară

Pîrvulescu a menționat că notificarea a ajuns la serviciul juridic al universității pe 3 septembrie, dar nu a avut ocazia să o vadă personal, fiind informat despre aceasta de rectorul instituției.

„Asta ne obligă să fim cât se poate de rezervați în comentariile pe care le facem pentru că ele pot fi interpretate din punct de vedere juridic. Sunt absolut convins că în procesul care va avea loc vor încerca să demonstreze că ne-am antepronunțat, ceea ce am încercat pe cât posibil să nu facem”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu.

Decanul a explicat că, după discuția cu procurorul de caz, nu a fost surprins de reținerea de 24 de ore a profesorului Alfred Bulai.

Conform informațiilor din presă, decizia de a nu face comentarii sau a răspunde întrebărilor a fost luată de către Bulai, ceea ce a făcut ca mandatul să pară aproape inevitabil.

Cristian Pîrvulescu

Cristian Pîrvulescu. Sursa foto: Facebook

De asemenea, a subliniat că daunele de imagine aduse facultății și SNSPA sunt considerabile, iar orice aspect suplimentar nu face decât să complice și mai mult situația.

Comportamentul profesorului Bulai, de neacceptat în educație

Este vorba despre un sentiment de oroare și de groază văzând derularea acestei proceduri. Nu sunt surprins, pentru că atâta cât am înțeles din discuția cu procurorul existau suficiente date care puteau să fie interpretate. Acesta este motivul pentru care au făcut percheziție domiciliară, sunt documente care nu au fost găsite la Departamentul de Sociologie.

Deci dacă erau undeva, era posibil să fie acolo”, a declarat Cristian Pîrvulescu”, a mai adăugat decanul Cristian Pîrvulescu pentru HotNews.ro.

Conform acestuia, astfel de comportamente sunt inacceptabile și a exprimat speranța că acest scandal va contribui la îmbunătățirea legislației din România referitoare la hărțuire.

SNSPA

SNSPA. Sursa foto: Facebook

Alfred Bulai, dat afară după scandalul de abuz sexual în care e implicat

SNSPA a hotărât să rezilieze contractul de muncă al lui Alfred Bulai pe 6 august, ca urmare a unei decizii unanime a Comisiei de Etică a universității.

În decizia care a condus la această măsură, Comisia a luat în considerare zece sesizări și mărturii primite din partea studentelor pe care le avea.

Revista presei
Teatru. Volumul 2