Fostul premier comunist Vasile Tarlev are al 13-lea grup de inițiativă aprobat de CEC

Fostul premier comunist Vasile Tarlev are al 13-lea grup de inițiativă aprobat de CEC Vasile Tarlev/ Sursa foto: Facebook

Republica Moldova. Ex-premierul Vasile Tarlev a primit aprobarea CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea sa. După prima încercare de a se lansa în campanie în calitate de candidat independent, Tarlev a fost înaintat de formațiunea pe care o conduce.

CEC: decizie unanimă pentru ex-premierul Tarlev

Decizia de a înregistra grupul a fost luată în după amiaza zilei de marți. Membrii CEC au constatat că actele depuse pe 31 august de susținătorii ex-premierului corespund normelor impuse. Decizia a fost votată unanim, iar grupul de inițiativă care susține candidatura lui Tarlev la prezidențiale din partea partidului „Viitorul Moldovei” pot începe colectarea semnăturilor.

Pe 31 august, ex-premierul Vasile Tarlev a depus o nouă cerere la CEC, după ce intenția de a se înscrie în calitate de candidat independent a fost respinsă.

Totul, după ce a descoperit că fostul premier nu a informat la timp Agenția Servicii Publice despre suspendarea sa din funcția de președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, CEC a atenționat și asupra unor nereguli în procesul de colectare a semnăturilor. Mai exact, acestea erau colectate chiar în apropierea sediului partidului condus de Tarlev.

Vasile Tarlev

Vasile Tarlev. Sursa foto: Infotag

Suspectat de legături cu Rusia

Revenit în politică după o pauză lungă, în calitate de candidat declarat la funcția de președinte, fostul premier Vasile Tarlev spune că  cetățenii i-au dat credit de încredere pentru a-și înainta candidatura pentru cea mai înaltă funcție în stat.

„După sute de întâlniri și discuții, simt responsabilitate de a mă implica mai activ în rezolvarea problemelor de zi cu zi”, declară aspirantul la funcția de președinte.

Înainte de a accede în funcții publice, Tarlev a administrat fabrica de bomboane Bucuria. De acolo i se trage și supranumele de Bombonel. Astfel fiind poreclit în perioada în care a fost premier, pe timpul guvernării comuniste.

A dispărut apoi din peisajul politic, dar a gestionat activitatea Congresului național al industriașilor și antreprenorilor din Moldova.

Din 9 februarie curent, este președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”. Revenirea sa, a generat un val de suspiciuni privind legăturile sale cu Moscova. Fostul procuror Ivan Diacov i-a adus învinuiri că ar fi agent al Rusiei.

Revista presei
Vitralii incolore