Schimbare spectaculoasă de vreme în Republica Moldova. Temperaturile scad uluitor

Schimbare spectaculoasă de vreme în Republica Moldova. Temperaturile scad uluitor Ploaie. Sursa foto: Pixabay

Republica Moldova. Vremea se schimbă total, azi, 4 septembrie, în comparație cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Meteorologii au anunțat că valorile termice vor scădea brusc, iar maximele ajung la valori de 20 - 26 de grade Celsius. În timp ce minima va fi de 16 grade.

Va ploua în cantități importante în nordul țării, dar sunt așteptate precipitații și în celelalte zone. Cerul va fi înnorat, la nivel național, pe tot parcursul zilei, au informat specialiștii. Se vor consemna 26 de grade Celsius la Cahul, vor 23 de grade la Rîbnița și Briceni, 22 la Bălți, 21 de grade la Chișinău și 20 la Ștefan-Vodă.

Schimbare radicală de vreme, în Republica Moldova, astăzi, 4 septembrie

Mâine, 5 septembrie, valorile maxime vor fi cuprinse între 21 și 26 de grade Celsius. Sunt anunțate ploi în sud și în sud-est.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Astăzi, în România, vremea rămâne foarte călduroasă, cu temperaturi ce depășesc normalul pentru această perioadă a anului, după cum au transmis meteorologii. Va fi caniculă în sud, în sud-est, dar și în zona de nord-vest.

Ne puteți urmări și pe Google News

În nordul Crișanei, vestul Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în jumătatea vestică a Munteniei va fi valabil un Cod galben de caniculă și disconfort termic la cote ridicate. Valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32 - 35 de grade Celsius, conform specialiștilor de la ANM.

România nu scapă de caniculă nici miercuri

De asemenea, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj va fi în vigoare un Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat.

Canicula va domina, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, neobișnuite pentru început de septembrie, se vor încadra între valorile de 35 - 37 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge la 18 - 22 de grade, au mai informat meteorologii.

Revista presei
Teatrul vârstelor