Preoții ruși îndeamnă la război

Preoții ruși îndeamnă la război

Armata lui Putin apelează la preoți pentru a-și mări numărul de soldați care să lupToate articolelete în Ucraina.

Un preot din Moscova îndeamnă la război

Un preot moscovit îi îndeamnă pe ruși să meargă la război și să câștige pentru că „în cazul înfrângerii, sunteți la mila diavolului”

Preotul din regiunea Moscova se numește Valerii Soskoveț și a postat pe canalul său de Youtube un film în care îi îndeamnă pe ruși să meargă la război. În opinia preotului, „orice bebeluș botezat este destinat să participe la război”.

Patriarhia Moscovei a publicat un Ordin pe pagina sa online, la sfârșitul lunii martie, prin care războiul din Ucraina a fost declarat un război „sfânt” care „apără” lumea de Occidentul „căzut în satanism”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Război „pentru a ajunge în ceruri”

Pentru Valerii Soskoveț, războiul este o parte inevitabilă a vieții unui creștin. În predicile sale, acesta spune că războiul este pentru „a ajunge în ceruri” sau „la mila diavolului”.

„Biserica Sfântă ne învață astăzi cum trebuie să luptăm și să învingem în cel mai important război, în care fiecare creștin, încă dintr-o vârstă fragedă, când abia a fost adus pentru botez, este deja destinat să participe”, predică Valerii Soskovețs.

Biserică Ortodoxă Rusă. Sursa foto: Adriana Barbu | Dreamstime.com

Dacă te-ai aștepta ca un preot creștin să îndemne la pace și conciliere, nu este valabil și în acest caz. „Acest război nu se poate încheia cu un acord de pace, pentru o anumită perioadă, sau cu un compromis: vom ceda în ceva și ei ne vor lăsa în pace – nu”, îndemnă preotul.

El continuă predica în același ton: „Războiul este cel mai important lucru, nu pentru anumite dorințe pământești sau achiziții, care sunt temporare. Acest război este pentru a ajunge în ceruri sau, în cazul înfrângerii, la mila diavolului”.

A muri este inevitabil, așa că, dacă tot trebuie să murim, mai bine să murim pentru Hristos. Este mult mai bine decât să muriți de cancer, într-un spital, în scutece; este mult mai bine să muriți pentru Hristos. Scutul credinței va respinge toate săgețile celui rău”, a propovăduit preotul.

Rada Supremă de la Kiev a interzis Biserica Ortodoxă Rusă pe teritoriul Ucrainei

Rada Supremă de la Kiev a adoptat o lege care interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și ale organizațiilor religioase asociate cu aceasta, pe data de 20 august, considerând că sunt un nucleu de influență rusă și că sunt complice la invazia pe scară largă a Moscovei în Ucraina.

Revista presei
Nopți fără lună