Ministra Muncii, atacuri politice după marea recalculare a pensiilor

Ministra Muncii, atacuri politice după marea recalculare a pensiilor Simona Bucura Oprescu. Sursă foto: Unsplash

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Simona Bucura Oprescu, a lansat o serie de atacuri politice la adresa celor care au criticat marea recalculare a pensiilor. Simona Bucura Oprescu și șeful Casei Naționale de Pensii au încercat, din nou, să explice de ce unii dintre pensionari nu primesc nicio majorare și ce se va întâmpla cu aceștia.

Ministra Muncii, atacuri politice

„Constat că acei care atacă această reformă sunt tocmai cei cărora nu le pasă de cei 3,8 milioane de pensionari și i-au lăsat să sufere timp de trei decenii”, a declarat Simona Bucura Oprescu, fără a preciza însă la cine se referă, având în vedere că partidul din care face parte, PSD, a fost la guvernare, singur sau în diverse coaliții, mult peste jumătate din această perioadă.

„Cei care atacă reforma susțin perpetuarea inechităților! Refuz orice fel de încercare de dezbinare a pensionarilor. Este o minciună gravă care se rostogolește în spațiul public că un milion de pensii vor fi înghețate”, a mai acuzat ministra. „Din totalul pensiilor, 13,8% se vor majora peste 4 luni, în luna ianuarie, când va avea loc prima indexare conform legii. Tot de la 1 ianuarie 2025 se vor indexa și peste 3,8 milioane de pensii pensiile care au crescut în urma recalculării”, a mai susținut Bucura Oprescu.

Cum explică ministra Muncii situația celor ce nu primesc majorări la pensie

„Nu li s-a făcut o nedreptate celor 4,4% dintre pensionari cărora pensiile nu le cresc, ei au fost protejați să nu le scadă, cum probabil ar fi procedat alții. Nu cei 4,4% dintre pensionari au fost nedreptățiți, cum susțin acum reprezentanții unor partide în goana lor, ci au fost protejați să nu li se taie pensia. Celor peste 3,8 milioane de pensionari li s-a făcut dreptate. Acesta este adevărul despre reforma din sistemul public”, a mai declarat ministra Muncii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În câțitva ani, aceste diferențe se vor echilibra, iar în final, toți pensionarii care au muncit și au contribuit la fel vor avea pensii egale”, a mai promis Simona Bucura Oprescu.

Daniel Baciu: Nu este o lege așa ușor digerabilă pentru toată lumea

„Avem la nivel național 49.000 de audiențe acordate pentru clarificări asupra deciziilor de recalculare. Mai avem cereri de revizurile la casele teritoriale -13.600. Din aceste 62.600, avem 2853 decizii de recalculare pe care colegii mei le vor soluționa. Este un procent foarte mic, iar în următoarea perioadă acestea vor fi revizuite.

În această perioadă avem o afluență mare din partea pensionarilor, iar eu zic că este normal acest lucru. Nu este o lege așa ușor digerabilă pentru toată lumea. Ghișeele au fost suplimentate în această perioadă.

Acest lucru trebui făcut pentru că am avut majorări succesive ale pensiilor. Pensionarii vor câștiga încă 100 de lei la pensie. Termenul de contestare este prevăzut în lege”, a încheiat șeful CNPP.

Revista presei