Urșii se plimbă ziua-n amiaza mare prin centrul orașului Sinaia. Intră și în curțile oamenilor. Video

Urșii se plimbă ziua-n amiaza mare prin centrul orașului Sinaia. Intră și în curțile oamenilor. Video Urși. Sursa foto: Ellen/ Pixabay

Tot mai des zilnic auzim despre urșii gunoieri care coboară din păduri spre casele oamenilor în căutare de hrană. Din nefericire, mulți dintre cei care asistă la asemenea scene nu realizează pericolul la care se expun. Nu iau în calcul faptul că au de a face cu un animal sălbatic. Și încă unul dintre cele mai feroce. Partea proastă este că că urșii par să se fi lepădat de orice urmă de frică și devin foarte îndrăzneți.

Pe scurt, o ursoaică masivă, însoțită de doi pui, au trecut prin curtea vecinului omului politic Sorin Ilieșiu. Surprinzătoare este nu numai ora la care au fost surprinși cei trei urși, adică 13,30, cât și locația. Animalele se plimbau în plin oraș, în Sinaia, mai precis.

Sălbăticiuni fără frică

Iată mesajul primit de la politician: ”Filmarea e făcută în Sinaia cu șase zile în urma, marți, 27 august, ziua în amiaza mare, în jurul orelor 13:30, pe strada Gh.Doja. Filmarea a fost făcută de vecinul meu din Sinaia, care tocmai sosise acasă și parcase în fața casei mele cu intenția de a ieși din mașină și de a intra în propria curte (lipită de curtea mea), când a văzut o ursoaica uriașă sărind gardul din curtea dânsului spre strada Gh. Doja, urmată de cei doi pui ai ei, foarte mari, aproape adulți. Casa mea de vacanță e lângă str. Furnica, la 15 min de mers pe jos de castelele Peleș și Pelișor, deci nu e la periferia orașului, ci dimpotrivă, relativ aproape de centru.

Localnicii spun că în anul acesta au văzut urși în fiecare seară trecând pe străzile vecine, la 2-3 min de mers pe jos de unde avem casa de vacanță. În momentul filmării eu eram în curte la mine. Urșii trecuseră pe lângă mine, dincolo de gardul meu care e plin de iederă. Am văzut vag ceva trecând și zgomote de pași. Credeam că e vecinul cu cineva. L-am salutat, dar nu mi-a răspuns (erau de fapt urșii)... E cea mai spectaculoasă filmare făcută până acum pe un asemenea subiect!!! Autorul filmării, vecinul meu mi-a spus că oricum nu se vă rezolva nimic dacă facem publică filmarea: adică  autoritățile vor împușca urșii din inima pădurii în cadrul unor vânători organizate contracost de Țiriac sau de alții, iar urșii care vin la noi vor continua să vină pt că s-au învățat...”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poate odată cu această filmare cei responsabili să ia măsurile de rigoare. Sinaia este un oraș în toată puterea cuvântului, este inadmisibil ca oamenii să trăiască acolo cu frica în sân!

Revista presei