Incendiu major la Hîncești, în Republica Moldova

Incendiu major la Hîncești, în Republica Moldova sursa: Facebook

În raionul Hîncești din Republica Moldova a avut loc un incendiu major care a distrus 60 de hectare de vegetație uscată.

Un incendiu care a cuprins 60 ha a fost raportat în raionul Hîncești

În ultima zi a lunii august, după-amiază, în raionul Hîncești a izbucnit un incendiu major din cauza faptului că vegetația uscată a luat foc în apropierea satului Feteasca. Incendiul a amenințat nu doar pădurea din imediata apropiere, ci și clădirile de locuit.

La stingerea incendiului au participat 11 brigăzi cu 36 de pompieri, cinci mașini de poliție și zece polițiști, peste 20 de unități cu alte echipamente și aproximativ o sută de persoane.

Pompierii din raionul Hîncești au primit un semnalul despre un incendiul de vegetație din satul Feteasca, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (GIES) în data de 31 august, prin apel la 112, la 12:18.

Ne puteți urmări și pe Google News

Incendiul a pus în pericol sătenii din zona adiacentă

Potrivit primelor informații, flăcările au cuprins o suprafață întinsă de teren.

Incendiu de vegetație.

Incendiu de vegetație. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Salvatorii Serviciului de Stat de Urgență au constatat că, din cauza vântului puternic, incendiul s-a extins rapid pe o suprafață de aproximativ 60 ha și a reprezentat un pericol imens pentru săteni și pădurea din apropiere.

A fost înființat la fața locului un comandament de urgență, iar forțele și resursele au fost dislocate pentru stingerea incendiului în conformitate cu nivelul crescut de amenințare, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență .

A fost nevoie ca numărul pompierilor să fie suplimentat pentru stingerea incendiului

Incendiul a fost stins de 11 echipaje de pompieri si 36 de pompieri, cinci mașini de poliție și zece polițiști. În procesul de localizare și stingere au mai fost implicate 4 unități tehnice și 8 polițiști de frontieră, 6 autoturisme și 18 angajați ai întreprinderilor Hâncești-Silva, Ocolul Silvic Bujor, precum și 41 persoane și 8 autoturisme de la autoritățile locale, inclusiv voluntari.

Datorită eforturilor comune, incendiul a fost localizat la ora 19:47 și complet stins până la miezul nopții. Nu s-au raportat victime.

Incendiul a distrus 60 de hectare de vegetație uscată, iar aproximativ 40 de hectare de pădure au fost parțial avariate. Cauza și împrejurările în care s-a produs incendiul nu au fost încă stabilite de specialiști.

Revista presei