Anul școlar 2024-2025. Elevii care trebuie să aducă aceste adeverințe în prima zi de cursuri

Anul școlar 2024-2025. Elevii care trebuie să aducă aceste adeverințe în prima zi de cursuri Elevi. Sursa foto: Freepik

România. În prima zi a noului an școlar, anumiți elevi sunt obligați să prezinte la școală mai multe adeverințe esențiale de la medicul de familie, aceste documente fiind obligatorii.

Lista completă a actelor necesare pentru înscrierea sau transferul elevilor în instituțiile de învățământ poate fi consultată în Metodologia privind asistența medicală pentru copii și studenți.

Adeverințele pe care trebuie să le ducă anumiți elevi în prima zi de școală

Mai exact, părinții trebuie să ducă copiii la medicul de familie pentru a obține o adeverință medicală, un aviz epidemiologic și o fișă cu vaccinurile administrate.

În cazul în care copilul se înscrie în clasa pregătitoare, este necesară fișa medicală de la grădiniță și o adeverință medicală, în cazul în care grădinița a avut cabinet medical.

Ne puteți urmări și pe Google News
Școlarizarea copiilor

Școală. Sursa foto: dreamstime.com

Dacă grădinița nu a dispus de un cabinet medical, părinții trebuie să aducă o adeverință medicală și dovada vaccinărilor eliberate de medicul de familie.

Documentele, necesare doar la începerea unui nou ciclu de învățământ

Metodologia detaliază și documentele necesare pentru înscrierea în clasa a IX-a. La fel ca în cazul înscrierii la grădiniță, dacă elevul a frecventat o școală care avea cabinet medical, trebuie să prezinte fișa medicală emisă de acea școală, împreună cu o adeverință medicală conform modelului stabilit de metodologie, eliberată de medicul școlar.

În cazul în care școala nu a avut cabinet medical, elevul trebuie să aducă atât adeverința medicală necesară pentru înscriere, cât și dovada vaccinărilor, eliberată de medicul de familie.

Copii la grădiniță

Copii. Sursa foto: Pixabay

Documentele nu sunt însă obligatorii pentru toți elevii.

„Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări numai la înscrierea într-un nou ciclul de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Sănătății anul trecut, potrivit Capital.

Revista presei