Sondaj EVZ. Ce părere au românii despre intrarea în politică a lui Gigi Becali

Sondaj EVZ. Ce părere au românii despre intrarea în politică a lui Gigi Becali Gigi Becali. Sursa foto: Facebook

Gigi Becali a anunțat că intră în politică. Declarația a fost făcută aseară, după ce FCSB a câștigat un meci tensionat în Europa League. Victoria împotriva austriecilor de la LASK, obținută în prelungiri, l-a determinat pe Becali să ia această decizie. Cu această ocazie, canalul de YouTube al EVZ, HAI România, a realizat un sondaj de opinie pentru a afla ce cred românii despre decizia lui Becali.

Întrebați dacă sunt de acord sau nu cu intrarea în politică a lui Gigi Becali, românii au răspuns:

-De acord, este un om valoros pentru politică - 28%; -Nu sunt de acord, nu are ce căuta acolo - 27%; -De acord, dar nu are valoare politică - 22%; -Nu sunt de acord, dar este decizia lui -22;

Dacă doriți să vă spuneți părearea, puteți vota AICI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii îl susțin pe Gigi Becali

Rezultatele sondajului de opinie realizat de HAI România arată că decizia lui Gigi Becali de a intra în politică a stârnit păreri împărțite în rândul românilor. Aproape o treime consideră că Becali poate aduce valoare în politică, în timp ce un procent similar crede că nu are ce căuta acolo. De asemenea, există o proporție semnificativă de respondenți care, deși sunt de acord cu intrarea sa în politică, nu îi recunosc valoarea politică.

Patronul FCSB a declarat că a are o înțelegere cu George Simion, liderul partidului AUR. Unele surse EVZ spun că Becali va candida la alegerile parlamentare din 2024 pe listele AUR. Becali a explicat că promisiunea de a-l sprijini pe Simion a fost făcută acum doi ani, iar acum e momentul să o respecte.

„O să fie un partid politic, da. O să fac un anunț oficial. Vreau să-l ajut pe George Simion, i-am promis acum doi ani că o să-l ajut și o să-l ajut”, a declarat Becali.

Intrarea lui Gigi Becali în politică nu este chiar o surpriză. Patronul FCSB a cochetat cu politica și în trecut. De asemenea, a făcut declarații publice în sprijinul unor idei naționaliste și conservatoare. Rolul său exact în campania electorală nu este încă clar. Totuși, Becali promite să fie o voce puternică în echipa lui George Simion. El speră să atragă o parte importantă din electoratul său.

Meciul decisiv din play-off-ul Europa League s-a terminat cu 1-0 pentru echipa din București. Golul a fost marcat de căpitanul Darius Olaru în minutul 90+3. Acesta a reușit o acțiune individuală deosebită. Șutul său puternic l-a învins pe portarul advers, care nu a avut nicio șansă. Astfel, FCSB s-a calificat în grupele Europa League.

Revista presei