Coșmarul petelor de pe oglinzi. Aceasta este soluția perfectă, dispar imediat

Coșmarul petelor de pe oglinzi. Aceasta este soluția perfectă, dispar imediat Curățarea oglinzilor. Sursa foto: Pixabay

Curățarea oglinzilor din casă este destul de dificilă pentru că oricât am lustrui tot mai rămân dâre. Pentru a vă scuti de un efort suplimentar vă prezentăm câteva trucuri de curățare a oglinzilor din toată casa.

Curățarea oglinzilor din casă. Cele mai simple trucuri

Înainte de a începe să pulverizați produsul de curățare a oglinzilor nu uitați să le ștergeți înainte cu o cârpă uscată pentru a îndepărta orice exces de praf sau umezeală, în cazul băilor. Soluțiile de curățare lichide tind să provoace lipirea particulelor de praf, ceea ce poate îngreuna curățarea oglinzii, iar munca este dublă.

Chiar dacă puteți folosi un produs de curățat pentru oglindă cumpărat din magazin, există o mulțime de alternative vechi pentru a obține o strălucirea ei fără dungi sau pete.

De exemplu, pentru a avea oglinzile curate le puteți șterge cu ingrediente de uz casnic. Amestecați cantități egale de oțet alb și apă caldă într-o recipient de pulverizare. Dacă nu aveți oțet, puteți folosi lichid de vase. Ambele vor ajuta la eliminarea urmelor uleioase și a stropilor de pastă de dinți, oferind oglinzii o strălucire.

Ne puteți urmări și pe Google News

Baie, Duș, Interior, ImobiliareCurățarea oglinzilor din casă. Cele mai simple trucuri. Sursa foto: Pixabay

Puteți curăța și cu alcool

O altă soluție simplă este alcoolul. Stropiți un cârpă de bumbac cu alcool și tamponați zonele murdare înainte de a le lustrui. Efectul va fi neașteptat. Nu uitați de ziare, sunt la fel de eficiente.

Mai exact, ziarul este o altă alternativă bună la prosoapele de hârtie sau cârpele ieftine. Ziarul nu se destramă și nu lasă scame în urmă, chiar și atunci când este umed. Ziarul este un bun absorbant pentru a elimina excesul de lichid care lasă dungi pe oglindă.

Amoniacul poate fi folosit la curățare, datorită proprietăților sale corozive. Se pune cam  2% amoniac și restul apă. Această combinație va  îndepărta uleiurile și petele de pe oglinzi. Nu uitați de sucul de lămâie. Adăugați suc de lămâie la soluțiile de curățare pentru un plus de putere de curățare și un miros plăcut.

Baie, Toaletă, Duș, Clădire, InteriorCurățarea oglinzilor din casă. Cele mai simple trucuri. Sursa foto: Pixabay

Sfaturi și trucuri pentru curățarea mobilei din casă

Curățarea lemnului cu materiale nepotrivite poate duce la zgâriere, deformare, pătare și decolorare. Pentru a ne asigura că mobilierul își păstrează frumusețea atemporală, vă oferim câteva sfaturi.

Pentru a curăța mobilierul din lemn, puteți folosi un spray universal special pentru lemn sau puteți face singur o soluție la fel de eficientă.

Într-un castron, amestecați apă caldă și câteva picături de lichid de vase, apoi înmuiați  cârpa din microfibră în soluție și stoarceți bine astfel încât să rămână umedă. Ștergeți mobila ușor asigurându-vă că nu udați în exces. Apoi folosiți o cârpă curată pentru a șterge până rămâne suprafața mobilei uscată.

Revista presei