Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 13.000 de containere cu arme

Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 13.000 de containere cu arme Coreea de Nord. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Coreea de Nord a trimis Rusiei peste 13.000 de containere de transport maritim despre care se crede că transportă arme de la jumătatea anului 2022. Kremlinul a trecut la oficializarea Coreei de Nord ca bază de aprovizionare cu arme și muniții.

Coreea de Nord are planuri mari

„Pentru a se pregăti pentru un război prelungit în Ucraina, Rusia a trecut la oficializarea Coreei de Nord ca bază de aprovizionare cu arme și muniții”, a declarat agenția de informații a Ministerului Apărării sud-coreean, citată de Yonhap.

Kim Jong-un și Vladimir Putin

Kim Jong-un și Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Containerele aveau capacitatea de a conține mai mult de 6 milioane de proiectile de artilerie de 152 de milimetri. Analiștii militari au spus că sunt șanse ca Ponyang să fi expediat, de asemenea, mortiere de 120 mm, obuze de artilerie de 122 mm și rachete de 122 mm către Rusia.

Kim Jong-un,

Putin Kim jong un / Sursa: Arhiva EVZ

Statele Unite acuză Coreea de Nord

Statele Unite și aliații lor acuză Coreea de Nord de furnizarea de muniție și rachete Rusiei pentru războiul împotriva Ucrainei.Moscova și Pyongyangul n-au recunoscut nimic. Cu toate acestea, în timpul unei vizite în Coreea de Nord la începutul acestei veri, președintele Vladimir Putin a semnat un acord de apărare reciprocă cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vladimir Putin a trecut la noi amenințări

Liderul de la Kremlin a spus că va trimite arme către Pyongyang din cauza ajutorului militar occidental acordat Ucrainei, ceea ce a determinat Washingtonul și Seulul să își exprime îngrijorarea cu privire la potențialul de destabilizare a Peninsulei Coreene.

Se zvonește că Putin vrea să cumpere muniție nord-coreeană pentru a continua luptele în Ucraina, în timp ce Pyongyangul dorește ajutorul Rusiei în dezvoltarea programului său de rachete și a altor tehnologii militare avansate. Liderul de la Kremlin s-ar fi apropiat din ce în ce mai mult de președintele nord-coreean Kim Jong Un. Nu mai este un secret că acesta l-a ajutat pe Putin încă de la începutul războiului.

Revista presei