Cum îți poți cumpăra trei case în câțiva ani, din salariu. Secretul unei femei din Japonia 

Cum îți poți cumpăra trei case în câțiva ani, din salariu. Secretul unei femei din Japonia  Sursa foto: Facebook/ Case în Japonia

Saki Tamogami, agent imobiliar, este cunoscută drept cea mai frugală femeie din Japonia. Acest lucru se datorează angajamentul său de a cheltui cât mai puțini bani pe lucruri precum mâncare, haine și îngrijire personală. Astfel, ea a reușit să-și cumpere trei case până la vârsta de 34 de ani.

„Nu cumpărați niciodată ceva care nu este la reducere!” Acesta a fost motto-ul lui Saki Tamogami în ultimii 15 ani.

Cum îți poți cumpăra trei case?

Ea susține că așa a reușit să economisească suficienți bani pentru a-și cumpăra trei case. Acesta era un obiectiv pe care și l-a propus când avea doar 19 ani.

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să nu-și mai cumpere haine noi. Ea a acceptat în schimb pomană de la familie și prieteni. Apoi Saki a început să reducă cheltuielile cu mâncarea. În principal, s-a bazat pe mâncăruri ieftine, cum ar fi tăițeii udon, pâinea prăjită și ridichile la preț redus pentru subzistență. După 8 ani de trai frugal, Tamogami a reușit să își cumpere prima casă, iar până în 2019, își atinsese deja obiectivul de a deține trei case.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2019, Saki Tamogami, a apărut în programul de televiziune japonez Happy! Bomby Girl unde a șocat întreaga țară cu frugalitatea ei extremă. Ea a intrat în detalii despre pasiunea ei pentru economisirea banilor. Atunci, a dezvăluit că rareori își depășea bugetul autoimpus de 1,4 dolari pe zi pentru mâncare. Pentru a reuși acest lucru, ea cumpăra în principal alimente ieftine. Ocazional mai cumpăra câte o felie de somon la reducere. Saki își gătea mesele acasă și chiar mânca direct din vasele de gătit pentru a economisi bani.

În loc să plătească pentru machiaj sau pentru coafură, Saki Tamogami și-a transformat părul într-o sursă de venit. Ea l-a vândut pentru aproximativ 20 de dolari atunci când a crescut suficient de lung. Această sumă îi acoperea bugetul alimentar pentru o jumătate de lună. A fost greu, dar agentul imobiliar japonez susține că s-a obișnuit și și-a găsit confortul economisind bani și văzându-și contul bancar crescând.

Și-a creat un stil de viață

La vârsta de 27 de ani, Saki Tamogami a reușit să economisească suficienți bani din salariul său de agent imobiliar pentru a cumpăra o casă în Saitama, la nord de Tokyo, pentru 69.000 de dolari. Pe aceasta a închiriat-o imediat. Ea folosea chiria lunară pentru a plăti ipoteca. De atunci, a continuat să trăiască și mai econom. În câțiva ani, a cumpărat o a doua casă pentru 124.000 de dolari. Obiectivul și l-a atins în urmă cu cinci ani când avea în palmares trei case. Cea de-a treia proprietate a fost achiziționată pentru suma de 256.000 de dolari.

În ciuda faptului că și-a atins obiectivul, Saki continuă să trăiască modest și să economisească bani pentru a ajuta pisicile salvate. Ea a deschis deja o cafenea pentru pisici la parterul uneia dintre casele sale. Pe viitor, agentul imobiliar intenționează să investească în alte proprietăți.

Povestea lui Saki Tamogami a primit reacții mixte din partea publicului. Unele persoane au lăudat-o pentru dedicarea sa, iar altele au avertizat-o că își pune viața în pericol consumând alimente de calitate scăzută și neglijându-și nevoile zilnice pentru câștiguri materiale, conform scmp.com.

Revista presei