George Simion, anunț neașteptat. AUR ar putea colabora cu PSD și PNL

George Simion, anunț neașteptat. AUR ar putea colabora cu PSD și PNL George Simion. Sursa foto: Arhiva EVZ

Preşedintele AUR, George Simion, a spus că ar putea face cu PSD şi PNL o înţelegere de guvernare, dar că nu ar putea forma niciodată un Guvern cu liderii partidelor aflate în actuala coaliţie, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

George Simion, anunț neașteptat

”Pot să vă spun cu cine nu-l formez. Cu Ciucă şi Ciolacu. N-am spus cu PSD şi PNL, am spus cu Ciucă şi Ciolacu, adică cu actualele echipe din actuala guvernare, cu cei care au fost în echipele de guvernare. În fiecare formaţiune politică găsim parteneri de dialog, oameni cu care ne putem înţelege şi cu care stabilim zece măsuri pe care le agreăm pentru reformarea României.

De exemplu, alegerea primarilor în două tururi, de exemplu, construcţia a 100.000 de locuinţe pe an şi, de exemplu, reducerea numărului de primari de la 3.200 cât avem în prezent la 1.141. Dacă sunt în PSD sau în PNL, nişte partide acaparate de primari, dacă sunt oameni dornici să reducem numărul de primari şi viceprimari şi consilii locale, îi aştept la discuţii pe acei parlamentari şi pe acei lideri politici”, a declarat George Simion.

Are parteneri de dialog în cadrul PSD și PNL

Liderul AUR a mai spus că a identificat parteneri de dialog în cadrul PSD şi PNL. El a declarat că orice voce din PNL care crede că nu e locul PNL-ului lângă PSD este o voce rezonabilă cu care se poate discuta. Acesta consideră că sunt anumite persoane în PNL care trag partidul în jos.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Sursa foto Arhiva EVZ

„Da, am identificat, colaborăm. Pe unii vi-i pot spune, pe alţii nu. Un nume l-a devolat, de exemplu, premierul Ciolacu astăzi, acuzând PNL-ul şi acuzându-l pe Adrian Cozma de la Satu Mare că ar colabora cu AUR. Nu văd un lucru rău în asta. Domnul Cozma este, de fapt, un adept ca PNL-ul să părăsească guvernarea. Şi orice voce din PNL care crede că nu e locul PNL-ului lângă PSD, cred că e o voce rezonabilă cu care se poate discuta. Din păcate, îi avem acolo pe Predoiu, pe Rareş Bogdan, pe Alina Gorghiu şi toată această grupare”, a transmis liderul AUR.

PNL a devenit o “gaşcă” numită de la Cotroceni

George Simion consideră că PNL-ul a devenit o gaşcă efectiv numită de la Cotroceni după plecarea lui Crin Antonescu. El a spus că este singurul lider politic care a avut curajul să-l critice pe Klaus Iohannis. Președintele AUR a declarat că a făcut multe pentru țară spre deosebire de Iohannis.

Revista presei