Harris și Waltz, interviu de refacere a imaginii șifonate, la CNN

Harris și Waltz, interviu de refacere a imaginii șifonate, la CNN

Interviul cu candidații Partidului Democrat pentru Casa Albă de la CNN pare să fi fost prilejul perfect pentru refacerea imaginii celor doi candidați, Kamala Harris și Tim Walz, afectată de inconsecvențe ideologice și falsuri factuale.

Vicepreședinta Kamala Harris a profitat de atitudinea extrem de prietenoasă a moderatoarei Dana Bash pentru a-și explica inconsecvențele cu privire la fracturarea hidraulică, migrație și războiul Israelului contra teroriștilor palestinieni din Gaza. Tim Walz, la rândul său, a oferit o explicație destul de neconvingătoare cu privire la falsurile despre serviciul său militar, dând vina pe gramatică.

Kamala Harris despre fracking, migrație ilegală și război contra teroriștilor Hamas

Kamala Harris, cândva o ecologistă radicală, și-a reafirmat răzgândirea cu privire la fracturarea hidraulică a hidrocarburilor, una dintre cele mai importante surse energetice a SUA, spunând, încă o dată, că nu vrea să interzică fracking-ul. De asemenea, și-a reafirmat schimbarea de poziție cu privire la migrație, spunând că „ar trebui să existe consecințe” pentru persoanele care trec granița ilegal.

Mai mult, vicepreședinta a încercat să explice pozițiile sale anterioare, apărând poziția administrației din care face parte cu privire la granița de sud și la imigrație și spunând că ar fi fost însărcinată să încerce să abordeze „cauzele fundamentale” din țările din care vin cei mai mulți imigranți ilegali, care forțează trecerea frontierei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre războiul antiterorist dus de Israel în Gaza, în urma masacrului comis de mișcarea teroristă palestiniană Hamas pe 7 octombrie anul trecut, soldată cu peste 1.000 de civili morți, violuri, mutilări și profanări de cadavre, precum și cu luarea a peste 250 de ostatici, folosiți ulterior pentru șantaj, Harris a spus că este „fără echivoc și neclintită în angajamentul față de apărarea Israelului”, dar a ținut să reitereze și poziția că victimele civile sunt prea multe, pe fondul ofensivei israeliene.

Harris: „Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”

La final, Kamala Harris a susținut că, în ciuda acestor răzgândiri, prin care se disociază de grupările de extremă stângă din Partidul Democrat, de care în trecut era extrem de apropiată, pentru a nu-și ostiliza alegătorii care nu susțin poziții marxiste radicale, valorile sale nu s-ar fi schimbat. „Cred că este important să construim un consens. Este important să găsim un loc comun pentru a rezolva problemele”.

Harris a respins și acuzațiile lui Donald Trump, care a sugerat că și-a schimbat modul în care se prezintă din punct de vedere rasial din motive politice, spunând că are atât origini negre, din Africa, câr și sud-asiatice, din India.

Tim Walz dă vina pe gramatică pentru falsuri

Candidatul pentru funcția de vicepreședinte, Tim Walz, a fost chestionat despre falsurile vehiculate cu privire la anii săi de serviciu în Garda Națională. Întrebarea vine în contextul în care, într-un videoclip din 2018, pe care campania Democraților l-a vehiculat public, Walz a afirmat, voalat, că ar fi servit ca militar în zone de război: „Ne putem asigura că acele arme de război, pe care le-am purtat în război, sunt singurul loc în care se află acele arme”.

Tim Walz a recunoscut că nu este adevărat ceea ce a sugerat, dar a găsit o explicație destul de puțin credibilă pentru un vorbitor nativ de engleză și educat la nivel universitar în umanioare: „Gramatica mea nu este întotdeauna corectă”.

Iar despre celălalt fals vehiculat, potrivit căruia el și soția sa și-au conceput copiii in vitro, când, de fapt, au folosit doar un tratament de fertilitate, Tim Walz a dat vina, din nou, pe o „interpretare”, spunând că el crede că majoritatea americanilor au înțeles ce a vrut să spună.

Revista presei