Shiziguan, podul rutier plutitor, o bijuterie a ingineriei. Imaginea zilei

Shiziguan, podul rutier plutitor, o bijuterie a ingineriei. Imaginea zilei Shiziguan. Sursa foto. Pixabay

Amplasat între munții acoperiți de păduri din prefectura Enshi, în provincia Hubei, locul pitoresc Shiziguan este una dintre cele mai impresionante atracții naturale din China.

Cu toate acestea, ceea ce îl deosebește cu adevărat de alte obiective turistice impresionante este experiența de a admira peisajul frumos în timp ce conduci de-a lungul unui pod construit din plute și plasat direct pe apă. Construit folosind tehnologie germană pentru a preveni răsturnările, podul plutitor Shiziguan este operațional din 2016 atât pentru traficul auto, cât și pentru cel pietonal. Podul este realizat din flotoare din polietilenă de înaltă densitate umplute cu apă pentru un plus de stabilitate, astfel încât, dacă șoferii respectă limita de viteză impusă de 20 km/h, ar trebui să simtă doar legănarea ușoară a râului de dedesubt.

Podul Shiziguan, una din principalele atracții

De când a fost inaugurat, în urmă cu mai bine de opt ani, podul plutitor Shiziguan a fost una dintre principalele atracții ale locului pitoresc Shiziguan, oamenii din întreaga Chină călătorind aici pentru a experimenta condusul pe apă în timp ce admiră peisajul natural. Cu toate acestea, chiar dacă podul este suficient de lat pentru un singur sens de circulație, pot apărea accidente.

În 2023, un vehicul multifuncțional care transporta opt pasageri s-a prăbușit prin balustradă și a plonjat în apele adânci ale râului Qingjiang. Cinci persoane și-au pierdut viața în acea zi, în timp ce trei au reușit să iasă din mașină și să înoate până la mal.

Circumstanțele accidentului sunt neclare, însă o cameră de supraveghere a surprins vehiculul care a intrat pe podul plutitor și a provocat oscilații grave, înainte de a se prăbuși prin balustradă. podul plutitor Shiziguan a fost închis temporar în urma tragicului incident de anul trecut, însă de atunci a fost redeschis și este la fel de popular ca întotdeauna. Cu toate acestea, evenimentele de anul trecut ne reamintesc acum să respectăm restricțiile de viteză și greutate și să rămânem cu ochii pe drum, chiar și atunci când suntem înconjurați de o asemenea frumusețe naturală, potrivit Wikipedia.

Autostradă fluvială

De asemenea mai există și „autostrada fluvială” din China este considerată o minune infrastructurală. Concepută pentru a lega orașul Gufuzhen din comitatul Xingshan de autostrada principală care face legătura între Shanghai și Chengdu, în sud-vestul Chinei, această autostradă suspendată unică nu prea are sens la prima vedere.

De ce să construiești un pod masiv în mijlocul râului Xiangxi, când ai putea pur și simplu să treci pe lângă acesta, pe uscat? De fapt, exista deja un drum de-a lungul râului, ceea ce însemna că se putea face, așa că de ce să nu construim autostrada în acest fel? Ei bine, se pare că inginerii chinezi au decis că o autostradă suspendată de-a lungul mijlocului râului nu este doar mai ieftină de construit, ci și mai eficientă.

Ne puteți urmări și pe Google News