Pensii 2024. Marcel Boloș anunță cel mai mare transfer facut vreodata

Pensii 2024. Marcel Boloș anunță cel mai mare transfer facut vreodata Marcel Boloș. Sursa foto Facebook

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Marcel Boloș, a anunțat că astăzi se transferă suma de 12,5 mld lei pentru drepturi din recalcularea pensiilor pt 3,8 milioane beneficiari. El a mai spus că este cel mai mare transfer făcut vreodată.

Anunțul lui Marcel Boloș

„Azi transferăm suma de 12,5 mld lei pentru drepturi din recalcularea pensiilor pt 3,8 milioane beneficiari. Angajamentul este dus azi la bun sfârșit. Este cel mai mare transfer făcut vreodată, ne-am achitat de responsabilitate”, a spus Boloș.

Marcel Boloș

Marcel Boloș. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri

Ministrul a mai spus că Guvernul se va ține de promisiuni și că se va asigura că toți pensionarii vor primi pensiile majorate fără întârzieri. El a declarat că pentru Guvernul României, respectiv Ministerul Finanțelor, este un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naționale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024.

Pensii

Pensii. Sursa foto: Facebook/ BNS

„Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând. Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea #MF, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei. Astfel, mâine vom opera deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie", a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pensionarii protestează

Cu toate acestea, mulți pensionari sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor și au ieșit la protest. Unii vârstnici au spus că nu este normal să primească mai puțini bani și că situația nu va rămâne așa. Minerii și nevăzătorii au anunțat că vor organiza proteste în continuare.Anumite pensii nu vor fi diminuate, dar unii pensionari nu vor beneficia de indexări.

„Concret, noile decizii de pensie pe care nevăzătorii le primesc au valori cu 60% - 80% mai mici decât pensiile aflate în plată, fapt revoltător și inacceptabil!”, a scris ANR pe Facebook.

Revista presei