Se schimbă vremea în Republica Moldova, revin ploile în majoritatea zonelor

Se schimbă vremea în Republica Moldova, revin ploile în majoritatea zonelor Prognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Republica Moldova. După zile chinuitoare, caniculare, vremea se schimbă, astăzi, în toate zonele din Republica Moldova. Va ploua masiv și temperaturile vor fi în scădere, după cum au informat meteorologii.

Maximele vor fi de 22 - 30 de grade Celsius, după cum au anunțat meteorologii, minima va ajunge la 19 grade. Vor cădea precipitații însemnate din punct de vedere cantitativ, în centul și în sud-estul Republicii Moldova. Dar sunt șanse să plouă și în restul zonelor.

Au fost anunțate ploi abundente, astăzi, în Republica Moldova

La Cahul se vor consemna 22 de grade Celsius, la Ștefan-Vodă vor fi 25 de grade, iar la Chișinău, 26 de grade. Mai cald va fi la Briceni, Bălți și Rîbnița, unde se vor înregistra 30 de grade Celsius, conform specialiștilor meteo.

Mâine, maximele se vor încadra între valorile de 25 și 32 de grade Celsius, cerul a fi parțial înnorat în toată țara, dar cu șanse scăzute de apariție a precipitațiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursă foto: unsplash

Azi, în România, vremea va fi în general instabilă în sudul, estul şi centrul ţării, acolo unde vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, însoţite local de descărcări electrice, conform specialiștilor meteo.

Cald în România, vor fi și ploi însoțite de grindină

De asemenea, pe alocuri se vor înregistra cantităţi importante de apă, iar izolat vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul urmează să se prezinte variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe spaţii mici, mai ales în zonele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade Celsius. Mai ridicate vor fi în sud-vestul Olteniei, acolo unde vor urca spre 34 de grade, dar şi în Banat şi Crişana unde se vor atinge 35 de grade Celsius. În timp ce disconfortul termic va fi foarte ridicat. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 13 şi 21 de grade Celsius, după cum au mai informat specialiștii de la ANM.