Cum ar trebui să decurgă alegerile prezidențiale: O campanie electorală trebuie să aibă emoție. Video

Cum ar trebui să decurgă alegerile prezidențiale: O campanie electorală trebuie să aibă emoție. Video Alegeri. Sursa foto: Dreamstime.com

Libertatea de exprimare și ceea ce se întâmplă, la momentul actual, în lumea politică de la noi din țară. Acestea au fost unele dintre subiectele abordate în noua ediție a podcastului „Hai Live”, moderată de Robert Turcescu. Ea a fost difuzată miercuri, 28 august, pe canalul de YouTube „Hai România”.

Prezenți la discuție au mai fost și jurnalistul Victor Ciutacu și analistul politic Ciprian Purice. Împreună, cei trei au pus sub lupă aceste aspecte.

O emoție colectivă

Moderatorul podcastului „Hai Live”, Robert Turcescu, a evidențiat că o campanie electorală trebuie să aibă emoție. El a mai spus și că un președinte trebuie să fie volubil, apropiat de oameni, și să creeze o emoție colectivă. În plus, jurnalistul a mai subliniat și că la noi în țară nu mai există campaniile electorale care se făceau în trecut.

Analistul politic Ciprian Purice a oferit explicații cu privire la ceea ce se va vota în acest an. Conform lui, accentul nu se va mai pune pe discursul politic și pe omul care va veni la putere.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Știți ce cred eu că vom avea anul acesta? Cred că vom vota, mai degrabă, proiectele omului care va veni și nu neapărat omul. Și omul îl votezi. Că îți place, că îți este simpatic, că nu îți este simpatic, asta e. Dar, cred că cineva care va pune pe masă un proiect cum trebuie va reuși să atragă. Țineți minte acele scene în care promitea Boc mii de kilometri de autostradă și Berceanu, ministrul Transporturilor, în spatele lui, în conferință de presă, se mira. De data aceasta cred că nu va mai fi așa. Cred că cine pune un proiect sănătos pe masă și să împingă lucrurile în față va reuși”, a declarat analistul politic Ciprian Purice.

Omul „normal”

Jurnalistul Victor Ciuta a vorbit și despre congresul recent al PSD. „La acest congres, firul roșu, care a parcurs tot evenimentul media, a fost definirea conceptului de om normal și prezentarea cetățeanului care ar fi normal. Care bun, poate să fie o găselniță”, a declarat acesta.

Ciprian Purice nu a negat cele spuse de Victor Ciutacu. Însă, el a argumentat că această strategie funcționează.

„Pentru că oamenii vor să aibă ceva aproape de ei. Oamenii vor să vadă politicieni că știu să și conducă. Că știu și să servească un șpriț când este cazul. Că știu să pună mâna și pe o lopată. Încă se vrea asta. Dar, contează cât de natural este atunci când o face. Ca să nu pară o încropeală”, a argumentat analistul politic.

Ediția integrală a podcastului „Hai Live” cu Turcescu, de miercuri, 28 august, poate fi vizionat integral aici.

Revista presei