Sondaj EVZ. Vin alegerile prezidențiale. Câți români au urmărit Congresul PSD

Sondaj EVZ. Vin alegerile prezidențiale. Câți români au urmărit Congresul PSD

Anul acesta este unul important pentru viitorul țării noastre. Au loc alegerile prezidențiale. Iar în acest context, partidele au început să se pregătească. Cu câteva zile în urmă a avut loc congresul PSD, unde a fost stabilit candidatul pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an, dar și pentru a desemna conducerea partidului.

Redacția EVZ a lansat, în această situație, un nou sondaj către public. Întrebarea este: Ați urmărit Congresul PSD? Respondenții au avut patru opțiuni: „Da, mi-a plăcut”, „Da, dar nu mi-a plăcut”, „Nu, am altă opțiune politică” și „Nu, nu mă interesează”.

Care sunt interesele politice ale românilor

Având în vedere că este un an electoral extrem de încărcat, atenția românilor este concentrată pe ceea ce se întâmplă la nivel politic. Recentul sondaj al Redacției EVZ a adunat peste 2.500 de răspunsuri la întrebarea „Ați urmărit Congresul PSD”. De asemenea, au existat și mai multe comentarii unde românii și-au exprimat părerile cu privire la situația politică din România.

Cele mai puține voturi au fost oferite de românii care au urmărit acest Congres al PSD, dar care nu au apreciat cele întâmplate. Mai exact, ei au optat pentru răspunsul „Da, dar nu mi-a plăcut”, care a adunat un procent de 4% din totalul voturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai multe voturi

În ordine crescătoare, următorul răspuns ales de români a fost „Da, mi-a plăcut”, într-un procent de 8% din totalul voturilor. A urmat mai apoi opțiune „Nu, am altă opțiune politică”, cu un total de 11% din voturi.

Cea mai aleasă opțiune a fost „Nu, nu mă interesează”. Răspunsul a fost ales de majoritate. Mai exact, din totalul de peste 2.500 de respondenți, 77% au ales această variantă.

Ce spun românii

Opțiunea aleasă în sondaj nu a fost unica metodă de exprimare pe care au avut-o românii. Aceștia au mai lăsat și o serie de comentarii. Printre ele s-au regăsit și: „M-am uitat un pic, cam 10 minute si am crezut ca m-am întors în timp înainte de 1989 și m-am speriat și am închis televizorul!”.

Cei care doresc să își exprime opinia în legătură cu acest subiect și să voteze o pot face aici.

Revista presei