Reacțiile liberalilor, după Congresul PSD. Nicolae Ciucă: Lideri de gașcă, cu mize de moment și sete de putere

Reacțiile liberalilor, după Congresul PSD. Nicolae Ciucă: Lideri de gașcă, cu mize de moment și sete de putere Marcel Ciolacu. Sursa foto: Facebook

În urma Congresului PSD, reacțiile liberalilor nu au întârziat să apară. Majoritatea dintre aceștia au lansat mesaje mesaje tranșante vizavi de promisiunile făcute de Marcel Ciolacu. În frunte cu Nicolae Ciucă, reprezentanții PNL au criticat abordarea social-democraților privind alegerile din toamnă.

PNL, reacții legate de Congres

Nicolae Ciucă susține că alegerile nu mai sunt o competiție electorală, ci s-au transformat într-o „bătălie a valorilor”. Conform, șefului liberalilor, Marcel are în plan să aducă PSD la conducerea României.

„Românii vor avea de făcut o alegere simplă: onoare, carieră, integritate, muncă neobosită și serviciu în slujba țării, pe de o parte, și minciună, impostură și populism, de cealaltă parte.  România are nevoie de un președinte care să întruchipeze valorile pe care românii le respectă și le așteaptă de la conducătorii lor: respect pentru educație, pentru litera legii, devotament față de familie și un caracter format prin ani de muncă și responsabilitate. Un președinte care poate duce România mai departe, nu lideri de gașcă, cu mize de moment și sete de putere”, a spus liberalul.

Totodată, Nicolae Ciucă a subliniat că lupta va fi extrem de dificilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Marcel Ciolacu încearcă din nou să aducă PSD la conducerea României, după 20 de ani. Dar, din postura unui apărător al intereselor oamenilor, PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica acest lucru”, a mai spus acesta.

Liberalul Virgil Popescu, despre întâlnirea social-democraților

De asemenea, deputatul Virgil Popescu a precizat că „social democrații au dat azi dovadă de bipolaritate politică”. Mai mult, liberalul a spus că aceștia neagă istoria recentă a propriului partid.

„Trecând peste faptul că liderul nu a avut competiție reală, a pozat în mare salvator al fibrei acestei națiuni! Dar nu prea știe ce e o națiune, deci, implicit, nici care îi este fibra!

Un altul, care s-a lăsat umilit și se ascundea pe după uși pe la Victoria, are acum tupeul să atace un lider care a luptat, la propriu, pentru țară! Rușine!  Sunt convins că românii ar aprecia dacă PSD ar da dovadă de “simț al măsurii” și al bunului simț! Care nu se învață numai din cărți, dar le lipsește destul de des! Nu mai vorbesc de asumare!!! ‼️Nu aveți dreptul să mai folosiți viitorul ca să ascundeți toate eșecurile pe care le-ați provocat de fiecare dată când ați fost la putere!‼️Ar fi mai nimerit să fiți responsabili!! Gata cu gargara!”, a fost mesajul postat de liberal, pe Facebook.

Președintele Consiliului Județean Maramureș: Strategiile PSD nu iau în calcul românii

Președintele CJ Maramureș, susținut de PNL, a reacționat după Congres.

„Este teoria idiotului. Când faci aceleași lucruri, dar aștepți rezultate diferite,  spunea Ciolacu atunci, argumentând astfel ideea ca altcineva să fie nominalizat candidatul PSD la prezidențiale. Ciolacu a ajuns fix în aceeași situație ca ceilalţi președinți PSD.

Și acest lucru s-a văzut și în discursul său la congres, un discurs plat, care nu a stârnit entuziasmul sălii, un discurs fără viziune pentru viitor, plin de idei populiste și de atacuri la cei pe care îi consideră încă aliați”, a arătat liberalul.

În plus, acesta a menționat că Marcel Ciolacu ar fi făcut calcule pentru a-i ține aproape pe Simion și Șoșoacă.

„În schimb, nicio vorbă despre cei care populează zona extremismului politic în țara noastră, semn că se fac calcule intense în Kisseleff pentru a-i ține aproape pe Simion și Soșoacă, pentru că ei reprezintă speranța lui Marcel Ciolacu la președinția țării.

În discursul său de peste o oră, care i-a plictisit și pe colegii de partid, motiv pentru care au părăsit pe grupuri sala, Marcel Ciolacu nu a prezentat niciun program pentru România(…). Cu un discurs neconvingător, cu un mesaj diluat de populism, Marcel Ciolacu are toate șansele să se alăture galeriei de candidați PSD la președinția țării care au pierdut cu brio în turul doi în fața candidaților dreptei”, a spus șeful CJ Maramureș.

Ciolacu, Reacții PNL

Marcel Ciolacu și Viorica Dăncilă. Sursa foto: Facebook

PNL. Gheorghe Falcă: Nimic pentru români, doar pentru ei!

„Fapte, nu vorbe: În ultimii 10 ani, PSD a fost la guvernare timp de vreo 6 ani! Din păcate, am avut parte doar de guverne slabe și haotice:

- Victor Ponta

- Sorin Grindeanu

- Mihai Tudose

- Viorica Dăncilă

- Marcel Ciolacu

Ce am obținut? Instabilitate, economie blocată și lipsă de investiții. Aceasta este "moștenirea" guvernării PSD.

Nu te poți încrede în PSD! Nici ca cetățean, nici ca partener politic. Istoria ne-a arătat că PSD nu este interesat de binele comun, ci doar de interesele proprii. Oricine își pune speranțele într-o alianță cu PSD se va lovi de trădări și promisiuni goale.

La Congresul de azi am auzit doar atacuri și discursuri fără substanță. Nimic despre democrație, despre ce ar trebui făcut pentru a combate extremismul și pentru a proteja statul de drept. Doar aceeași retorică învechită și fără rezultate.

Mesajul PNL e clar: Dreapta trebuie să fie unită! Nu putem lăsa România pe mâna PSD-ului la alegerile prezidențiale de anul acesta. Viitorul României trebuie să fie construit pe principii solide, pe stabilitate și pe responsabilitate. Numai împreună putem opri derapajele PSD și să asigurăm un viitor mai bun pentru români!“, a încheiat acesta.

Lucian Bode, mesaj tranșant

„PSD a dat în clocot astăzi - ipocrizie, aroganță și populism! Am văzut un spectacol absolut grotesc, al unor triste figuri politice care au avut unicul scop să atace PNL la unison.

De ce? Pentru că știu că vor pierde din nou președinția României. Știu că, de 20 de ani, de la Ion Iliescu, românii nu au mai vrut PSD la Cotroceni. Știu că dreapta va învinge din nou.

Să aibă puțintică răbdare, nu mai e mult și vor afla cum e să ia bătaie de la dreapta. "Ei știu ceva bătaie, că au mai luat", parafrazând cuvintele rostite de o doamnă la Congres la adresa unui fost candidat al PSD la prezidențiale care a fost doar pentru o noapte președinte.

Se tem de PNL și maschează asta cu atacuri disperate, afundându-se în ridicol. În schimb, în mod curios, vedem zero atacuri la AUR!

PSD a picat din nou testul decenței și demnității în politică. Fac aceeași politică de acum 35 de ani, doar cu puțină spoială. Din păcate pentru ei, și românii văd acest lucru”, a arătat liberalul.

Revista presei