S-a deschis Casa Ucraineană de la Chișinău

S-a deschis Casa Ucraineană de la Chișinău casa ucraineana moldova / sursa foto: FB

În capitala Republicii Moldova, Chișinău, a fost deschisă „Casa Ucraineană”, un spațiu de solidaritate, securitate și confort pentru refugiați.

Casa Ucraineană, deschisă în centrul Chișinăului

Casa Ucraineană a fost amenajată în centrul Chișinăului, potrivit unui anunț al Congresului Național al Ucrainenilor din Moldova.

Organizația a anunțat că „acesta este un loc în care fiecare ucrainean își poate găsi sprijin”. Inaugurarea oficială pentru Casa Ucraineană a fost programată pentru ziua de sâmbătă, 24 august, pentru a coincide cu cea de-a 33-a aniversare a Ziulei Independenței Ucrainei.

Casa Ucraineană este primul spațiu pentru comunitatea ucraineană, creat chiar de ucraineni, a declarat Dmitro Lekarțev, președintele Congresului Național al Ucrainenilor din Republica Moldova, la deschiderea instituției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nou capitol în relațiile dintre cele două țări

„Deschiderea Casei Ucrainei la Chișinău este un nou capitol în relațiile dintre cele două țări. Este o platformă de dialog și schimb cultural. Casa va deveni un centru pentru dezvoltarea de noi parteneriate și implementarea inițiativelor civile.

Este un simbol al speranței și al unității pentru toți cei care caută o casă departe de țara lor. Porțile Casei ucrainene sunt întotdeauna deschise pentru ucraineni și prietenii Ucrainei”, a declarat Congresul Național al Ucrainenilor într-un comunicat.

Casa Ucraineană, un vis realizat

„De mulți ani, comunitatea ucraineană din Moldova a visat la un loc unde ucrainenii să poată găsi sprijin, să se simtă ca acasă și să-și descopere potențialul. Și iată visul!

În scurt timp de existență, Casa Ucrainei, deschisă de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova, a devenit un centru de ajutor pentru mii de ucraineni care au nevoie de sprijin. Aici, ei au acces la oportunități de angajare, asistență psihologică și juridică, dobândesc noi cunoștințe și abilități și își deblochează potențialul creativ.

Astăzi am deschis solemn porțile Casei Ucrainei, o ușă către un spațiu de solidaritate și sprijin, securitate și confort, dezvoltare și oportunități pentru comunitățile ucrainene și moldovenești, dintre care multe au fost unite de-a lungul anilor de război”, au mai scris reprezentanții .

Ceremonia de deschidere a Casei Ucrainene s-a bucurat de prezența unor reprezentanți ai corpului diplomatic, a unor membri ai parlamentului Republicii Moldova, dar și a numeroși cetățeni ai Ucrainei.

Casa Ucrainei a fost deschisă cu sprijinul UNHCR și UNICEF în Moldova.

Revista presei