Cum arată programul Elenei Lasconi. Câte ore muncește în fiecare zi

Cum arată programul Elenei Lasconi. Câte ore muncește în fiecare zi Elena Lasconi. Sursă foto: Arhivă personală

România are potențialul și resursele necesare pentru a se dezvolta. Țara noastră are acces la sume importante prin prisma fondurilor europene. Mai multe orașe din țară au făcut pași spre evoluție și au accesat bani europeni pentru dezvoltarea unor proiecte de succes. Acesta este și cazul Elenei Lasconi, care a făcut din Câmpulung Mușcel un campion la atragerea de fonduri europene. În cei trei ani de mandat al primăriței, orașul a primit aproape 500 de milioane de lei.

Având în vedere proiectele desfășurate pentru comunitate, Elena Lasconi, primarul Câmpulung Muscel a fost inclusă în cadrul Capital Top 100 Femei de Succes, ediția 2024.

Campioni la atragerea de fonduri europene

În trei ani și jumătate, pe perioada mandatului Elenei Lasconi, Câmpulung Mușcel a atras o sumă record de fonduri europene și au fost puse în practică diferite proiecte importante.

„Primăria Câmpulung a devenit un exemplu de bune practici la nivel național. Am atras fonduri europene cât bugetul Câmpulungului pe 40 de ani și fonduri guvernamentale, granturi, cât bugetul orașului pe zece ani. Acești bani reprezintă 56 de proiecte de importanță majoră pentru dezvoltarea orașului” a declarat Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Mușcel, într-un interviu pentru Revista Capital.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre proiectele finalizate cu fonduri europene se numără extinderea rețelei de gaze cu 55 de kilometri, schimbarea instalației electrice în cele două spitale din Câmpulung Mușcel, dotarea unităților de învățământ cu aparatură și multe altele. Primăria a oferit, de asemenea, susținere tinerilor antreprenori prin oferirea de granturi în valoare de 25.000 de euro. În plus, anul acesta încep lucrările de eficientizare energetică a spitalelor, a școlilor și a blocurilor de locuințe. De asemenea, până la sfârșitul anului, Câmpulung va avea o policlinică europeană, dotată cu aparatură ultraperformantă.

Rețeta succesului

Potrivit Elenei Lasconi, ideea de succes este un lucru subiectiv. Din perspectiva ei, este vorba despre bucuria de a trăi și a dărui.

„Succesul e subiectiv. Fiecare înțelege ce vrea din succes. Unii cred că banii și cariera înseamnă succes, alții văd în familie succesul. Succesul vine din bucuria de a trăi în fiecare zi, de a încuraja, de a dărui, de a pregăti tineri care să-ți ia locul pentru a duce mai departe proiectele bune. Succesul vine din îmbrățișările celor care nu îți sunt rude, dar care te iubesc pentru ceea ce faci. Succesul vine atunci când nu ești posedat de el, dar când ai în gând și în suflet binele” a spus Elena Lasconi.

Pentru o femeie de succes, un program bine pus la punct este cheia. Primarul din Câmpulung a explicat că muncește și 10-12 ore pe zi. „Mă trezesc la șase dimineața, mă pregătesc de plecare la birou, nu plec până nu citesc un Psalm. De cele mai multe ori mă duc în locurile în care se lucrează, apoi la birou. Beau un capuccino, multă apă și începe distracția: 10-12 ore de muncă pe zi, care, sincer, nu știu cum trec. Îmi place enorm ce fac și mă bucur. Mă bucur și vreau să dau mai departe în toată România pentru a inspira pe alții să pună umărul la schimbarea concretă, în bine, a locului pe care îl iubesc” a spus Lasconi.

Revista presei