Cartierul Botanica din Chișinău, dotat cu semafoare

Cartierul Botanica din Chișinău, dotat cu semafoare Chișinău. Sursa foto: Primăria Chișinău

Una dintre cele mai periculoase intersecții din cartierul Botanica al capitalei Republicii Moldova, Chișinău, a fost dotată cu semafoare.

Semafoare noi în Chișinău

Acestea au fost montate la intersecția străzilor Trandafirilor cu bulevardul Decebal. Șoferii sunt cei care au inițiat demersurile sperând că așa se va reduce numărul accidentelor produse în acea zonă.

Cele trei semafoare nu sunt funcționale, deocamdată. Intersecția este dirijată acum doar de indicatoarele rutiere, care deseori nu sunt respectate, spun șoferii.

Intersectia trandafirilor cu decebal chisinau

Intersectia trandafirilor cu decebal chisinau

Participanții la trafic speră căodată ce semafoarele vor fi date în folosință, se va reduce numărul de accidente, care au loc în această intersecție.

Ne puteți urmări și pe Google News

O alternativă la montarea semafoarelor ar fi amenajarea unui sens giratoriu, după alte păreri.

Montarea de semafoare, parte dintr-un proiect mai amplu

Lucrările de reorganizare a circulației rutiere au loc în legătură cu lucrările de reparație a bulevardului Decebal și sunt efectuate de Direcția Mobilitate Urbană a Primăriei Chișinăului, cea care răspunde de lucrările de reparație a bulevardului Decebal. Pe acest Bulevard al capitalei republicii Moldova vor avea loc mai multe lucrări de reorganizare.

Autoritățile de la Chișinău au mai anunțat că circulația rutieră va fi oprită total pe un tronson de pe strada București din Chișinău. Este vorba despre porțiunea dintre străzile Bulgară și Armenească, care va fi blocată, pe 24 august, în intervalul 8:00 - 00:00, potrivit unui anunț făcut de Primăria Chișinău.

Oprirea circulației este necesară pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală a rețelei de canalizare menajeră, a mai precizat sursa citată.

Primăria municipiului Chișinău a mai anunțat că, în perioada menționată, circulația transportului public de călători va fi organizată după cum urmează:

Ruta de troleibuz nr. 28:

Tur - de pe strada Mitropolit G. Bănulescu Bodoni - strada Alexei Mateevici - strada Alexandr Pușkin - bulevardul. Ștefan cel Mare și Sfânt și, în continuare, pe traseul stabilit;

Retur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - strada Alexandr Pușkin și în continuare pe traseul stabilit.

Revista presei