Război în Ucraina, ziua 912. Hackerii ucraineni au spart serverele mai multor televiziuni rusești

Război în Ucraina, ziua 912. Hackerii ucraineni au spart serverele mai multor televiziuni rusești Hackeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

Război în Ucraina. Hackerii agenției de informații militare a Ucrainei (HUR) au spart serverele mai multor canale de televiziune ruse și au difuzat „videoclipuri cu imagini reale despre războiul din Ucraina”.

Război în Ucraina, ziua 912. Hackerii ucraineni au făcut ravagii

Potrivit unei surse, filmările cu războiul din Ucraina au fost afișate de trei ori pe canalele TV de prime-time: Pervouralsk TV, Eurasia 360, sau Eurasia Pervyi Kanal. Alte canalele vizate au fost: Lugansk 24, Pervyi Respublikanskyi, SpB, Oplot, TV-3 și Pervyi Rosiyskyi. Unele dintre canalele TV aparțin oligarhului rus Andrei Komarov.

Potrivit sursei, cele nouă canale au fost nevoite să oprească difuzarea ca urmare a atacului cibernetic. Afirmațiile sursei par să fie reale deoarece au existat mai multe rapoarte în mass-media rusă dar și imagini distribuite pe social media.

Televiziunea Pervouralsk TV a transmis scuze pe rețeaua VKontakte, spunând că „atacatorii, fără să-i numească, au obținut acces la transmisiunea în direct lansând materiale video care contrazic politica postului”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Kievul lansează un contraatac în regiunea Harkov, avansând 2 km pătrați

Brigada a 3-a de Asalt Separat a  armatei Ucrainei a lansat un contraatac în regiunea Harkov înaintând aproximativ doi kilometri pătrați în zona frontului. O înregistrare video a fost publicată de The Kyiv Independent.

“Expect good news, details soon.” pic.twitter.com/fcGhlLnffn

— Illia Ponomarenko 🇺🇦 (@IAPonomarenko) August 22, 2024

Locația și momentul filmării nu au fost dezvăluite, dar într-o postare pe Telegram, Brigada a spus că a lansat un contraatac în regiunea Harkov și a înaintat aproape doi kilometri pătrați în zona frontului.

„Scopul operațiunii a fost cel de a doborî potențialul ofensiv al Armatei 20 a Federației Ruse. Iar această sarcină a fost îndeplinită”, a explicat comandantul de brigadă Andrii Biletskyi.

Armata Ucrainei a atacat un feribot care transporta rezervoare de combustibil

Armata Ucrainei a atacat joi un feribot care transporta rezervoare de combustibil în portul Kavkaz din regiunea Krasnodar din Rusia, au anunțat autoritățile din regiunea Krasnodar.

Portul Kavkaz este unul dintre cele mai mari din Rusia destinat pentru pasageri. Canalul Crimean Wind Telegram a publicat videoclipuri care arată fumul care se ridică peste Peninsula Taman din Krasnodar Krai.

La scurt timp după atac, feribotul rusesc s-a scufundat, potrivit autorităților locale. Se mai spune că pe feribot erau în jur de 30 de cisterne de combustibil în momentul atacului, informează kyivindependent.

Revista presei