Vreme capricioasă în Republica Moldova. Zonele în care sunt anunțate precipitații

Vreme capricioasă în Republica Moldova. Zonele în care sunt anunțate precipitații Vremea. Sursa foto Pixabay

Republica Moldova. Se schimbă vremea, joi, 22 august, față de zilele precedente, în care canicula a pus stăpânire pe întreaga țara, iar ploile au lipsit. Pentru astăzi, meteorologii au anunțat precipitații, în centul, nordul și nord-estul țării.

Maximele anunțate vor fi cuprinse între 27 și 33 de grade Celsius, minima va coborî până la valoarea de 19 grade. Briceni, Rîbnița și Chișinău sunt orașele în care va ploua în cantități importante, în zonelor cerul va fi parțial înnorat pe parcursul zilei.

Se schimbă vremea în Republica Moldova, apar ploile

Mâine, specialiștii meteo anunță maxime de 26 - 30 de grade Celsius, cer senin în toată țara.

În România, astăzi, situația va fi neschimbată față de ziua precedentă. Se anunță temperaturi ridicate în Moldova, Muntenia. Dobrogea și Oltenia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Altfel, în celelalte regiuni valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente şi se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice acestei date.

vremea

Prognoza meteo. Sursă foto: unsplash

Specialiștii de la ANM au emis cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală.

Caniculă în majoritatea zonelor din România

„În cea mai mare parte a Munteniei, estul Olteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 35 - 36 de grade Celsius, iar noaptea va fi tropicală cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius”, a fost anunțul pe care l-au făcut specialiștii meteo.

De asemenea, va mai exista, pentru joi, un cod galben. Ce vizează un val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat. Zone afectate sunt județele Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipiul București.

Valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv în județele Giurgiu, Călărași, Ilfov și municipiul București unde va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Pe de altă parte, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 37 spre 38 de grade Celsius.

Revista presei