Care este diferenţa ideală de vârstă, între parteneri, pentru a nu ajunge la divorț

Care este diferenţa ideală de vârstă, între parteneri, pentru a nu ajunge la divorț Diferența de vârstă. Sursa foto: Pixabay

Diferenţa de vârstă dintre parteneri este una dintre temele cele mai dezbătute, mai ales când vine vorba despre căsătorie. Unele studii arată că 95% dintre cuplurile cu o diferență de vârstă de 20 de ani au șanse mai mari să se despartă, dar nu prea este așa dacă ne uităm la cuplurile celebre de la Hollywood.

Diferenţa de vârstă ideală dintre parteneri pentru a nu ajunge la divorț

Multă lume spune că dragostea este oarbă, și că nu contează acel număr de ani, dar cercetările arată că diferența de vârstă poate determina longevitatea relației. Ideea de a te întâlni cu cineva mai în vârstă sau mai tânăr decât tine nu este privită cu ochi buni chiar și în zilele noastre.

Din acest motiv putem spune că subiectul privind diferența de vârstă acceptabilă între doi parteneri este subiectiv, iar discuțiile nu se vor termina niciodată pe această temă.

Dacă privim la cuplurile de la Hollywood  cum ar fi Michael Douglas și Catherine Zeta-Jones, Madonna şi Akeem Morris sau George şi Amal Clooney, putem constata că se poate trăi mult și bine împreună chiar dacă diferența de vârstă este destul de mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi textDiferenţa de vârstă ideală dintre parteneri pentru a nu ajunge la divorț. Sursa foto: Facebook

Macron și DiCaprio arată că vârsta nu contează

Un alt exemplu este Leonardo DiCaprio. Actorul evită să se întâlnească cu femei mai în vârstă de 25 de ani. Robert De Niro care a devenit tată la vârstă de 79 de ani. Partenera sa, Tiffany Chen, are 45 de ani, iar relația lor pare destul de solidă.

Dacă revenind în Europa ne oprim la președintele Franței, Emmanuel Macron, în vârstă de 45 de ani, care a șocat lumea atunci când a decis să se căsătorească cu Brigitte Trogneux, cu 25 de ani mai mare decât el, acum în vârstă de 70 de ani.

Un studiu realizat de Universitatea Emory din Atlanta arată că cu cât diferența este mai mare, cu atât șansa de separare este la fel de mare.

Diferenţa de vârstă ideală ar fi de 7 ani

S-a constatat că la cuplurile unde diferența de vârstă este de cinci ani au o probabilitate de 18% să se despartă față cuplurile de aceeași vârstă. Șansele de separare cresc la 39% la cei cu o diferența de zece ani.

Interesant este că această cifră a crescut la 39% pentru cuplurile cu o diferență de vârstă de 10 ani și la 95% pentru cele cu o diferență de vârstă de 20 de ani. Dar specialiștii spun că ideal ar fi ca diferența de vârstă să fie de șapte ani pentru o căsnicie îndelnungață, scrie independent.co.uk.

Revista presei