Urgie meteo anunțată de ANM, pentru mai multe zone ale României

Urgie meteo anunțată de ANM, pentru mai multe zone ale României Furtună. Sursa foto: John Sirlin | Dreamstime.com

Vremea se schimbă complet în mai multe județe. Miercuri seară, meteorologii au emis Cod Roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină.  Conform ANM, cantitățile de apă acumulate vor depăși 40 l/mp. În acest sens, locuitorii din două județe au primit un mesaj Ro-alert.

Cod roșu de ploi torențiale

După valul de caniculă, județele din Banat și Crișana sunt afectate de vijelii.  Mai multe localități din Arad și Timiș de află sub avertizare de Cod roșu. Astfel, locuitorii din localitățile vizate au primit un mesaj Ro-Alert, fiind îndemnați să rămână în locuințe.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, alerta este valabilă până la ora 20:30, fiind vizate patru localități din județul Arad și 11 din Timiș.

Descărcări electrice și vânt puternic

În unele regiuni, cantitățile de apă acumulate vor ajunge la 40 de litri pe metru pătrat.  Pe raza județului Arad, localitățile Nădlac, Secusigiu, Șeitin, și Semlac sunt afectate de furtună.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, localitățile Cenad, Dudeștii Vechi, Gottlob și Lovrin sunt vizate în acest sens. În plus, alerta este valabilă și pentru localitățile

Periam, Pesac, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Teremia Mare și Tomnatic.

Revista presei