Averea celui mai bogat ofițer CNA, capăt de ceartă între rude. Cine a fost Mihail Gofman

Averea celui mai bogat ofițer CNA, capăt de ceartă între rude. Cine a fost Mihail Gofman Mihail Gofman/ Sursa foto: captură video

Republica Moldova. Averea fostului șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul CNA, Mihail Gofman, a devenit motiv de dispute în instanță. Decedat în urma unui accident rutier la începutul anului, Gofman a lăsat în urmă mai multe bunuri și afaceri. Multe dintre ele erau trecute pe numele unor persoane terțe.

Soția lui Mihail Gofman i-a acționat în judecată pe mama și fratele fostului șef din cadrul CNA. Anume pe numele lor acesta a preferat să treacă mai multe afaceri și bunuri, în perioada în care lucra la stat.

După deces, soția și-a acționat în judecată soacra și cumnatul, solicitând anularea unor acte și contracte.

Cine a fost Mihail Gofman

De departe, Mihail Gofman a fost unul dintre cei mai bogați șefi de la CNA. Averea sa a făcut obiectul unor ample anchete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform unei investigații ZdG, casa în care locuia Gofman, un imobil cu două niveluri şi mansardă, în valoare de 11 milioane de lei, a fost trecută pe numele mamei sale, Rita.

Firmele erau înscrise pe numele fratelui său, iar câteva proprietăți imobiliare le-a făcut „cadou” unui cumătru care desfășoară afaceri în Republica Moldova şi în România.

Totodată, ferma din satul Boşcana, cu o anexă formată din 10 construcţii, era trecută pe numele unei bătrâne de 93 de ani.

Sursa: ZdG

Dezvăluirile lui Gofman în dosare de rezonanță

Gofman a pierdut funcția în 2014. Anume dezvăluirile din presă au stat la baza demisiei sale.

O anchetă a unei comisii parlamentare a stabilit că Gofman ar fi oferit consultații mai multor persoane din sectorul bancar. Ulterior, împreună cu fostul șef CNA, Viorel Chetraru, și Alexandr Stoianoglo, care era deputat la acea vreme, a înaintat un amendament legislativ. Prevederea a dat peste cap activitatea Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor.

După demisie, Gofman a plecat pentru o perioadă din Republica Moldova. A revenit ulterior, lansând o serie de dezvăluiri legate de două dosare de rezonanță – Laundromat și Frauda bancară.

Revista presei