Care a fost cel mai bun conducător al românilor înainte de 1989? Votați la sondajul EVZ

Care a fost cel mai bun conducător al românilor înainte de 1989? Votați la sondajul EVZ

Alegerile bat la ușă. Românii își vor desemna un nou lider care să-i reprezinte. În acest context, redacția de la EVZ lansează un nou sondaj pentru publicul său. De data aceasta, întrebarea sună în felul următor: Care a fost cel mai bun conducător al românilor înainte de 1989?

Iar obțiunile sunt următoarele: Vlad Țepeș, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol I și Nicolae Ceaușescu. Până în prezent, 21 august, ora 18:00, adică la șase ore de la postarea acestui sondaj, aproape dintre respondenții și-au pus votul pe fostul lider comunist.

Care a fost cel mai bun conducător al românilor înainte de 1989?

„Nu știu cum să apreciez perioada președintelui Ceaușescu. Iar celelalte au fost descrise, în manualele de istorie, în termeni lăudativi, ca să-mi fac o părere”, este unul dintre comentariile lăsate la acest sondaj pe pagina de YouTube a HAI România.

Se poate vota în continuare prin accesarea acestui link. Redacția de la Evenimentul Zilei dorește să afle părerea urmăritorilor și cititorilor săi și să discute mai multe despre aceste episoade din istorie în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românii și liderii lor

Lui Nicolae Ceaușescu (48%), la acest sondaj, îi urmează apoi Regele Carol I cu un procent de 16%. La foarte scurtă distanță față de acesta se poziționează atât Alexandru Ioan Cuza, cât și Vlad Țepeș. Ambii au obținut la acest sondaj, din partea urmăritorilor EVZ, un procent de 15% dintre voturi.

„Eu consider că Regele Carol I a fost cel mai bun din foarte multe motive pe care nu mă apuc să le enumar aici. Doar că datorită lui suntem toți împreună și ne numim România”, este unul dintre comentariile lăsate. „Optez pentru Vlad Țepeș, că s-a luptat cu năravul nostru din fire”, mai scrie un internaut.

În acest caz, domnitorul Mihai Viteazu obține la sondajul înaintat de redacția Evenimentul Zilei cel mai mic punctaj. Dintre respondenți, doar 6% i-au acordat făuritorului de unire titlul de cel mai bun conducător al românilor înainte de 1989.

Revista presei