Trei vinuri perfecte pentru serile de vară. Petreceți finalul de august cu stil

Trei vinuri perfecte pentru serile de vară. Petreceți finalul de august cu stil Vinuri/Sursa foto:

Pinot grigio este vinul dvs. alb preferat? Este cu siguranță omniprezent, ocupând secțiunea italiană de pe rafturile multor supermarketuri și fiind frecvent vândut la pahar și la sticlă în pub-uri și restaurante. Dar, de prea multe ori, PG-ul ieftin este pur și simplu insipid. Este un vin „meh”. Din experiența experților, mult mai bun este un alt vin alb italian ușor, mai aromat.

Pronunțat SWAH-vay și denumit după regiunea și orașul din nord-estul Italiei, Veneto, unde este produs, soave este un alt nume familiar în lumea vinului. Însă, în ceea ce privește popularitatea, în ultimii ani a stat în umbra pinot grigio. Strugurii garganega cu randament ridicat din care este produs (uneori cu o porție de struguri trebbiano di soave în amestec) sunt capabili să producă vinuri incredibil de valoroase.

Petreceți finalul de august cu stil cu un vin bun

Acest lucru este valabil nu numai într-un stil ușor de băut și foarte ușor de savurat (la prețuri cu mult sub 10 lire sterline), ci și în versiuni premium, mai complexe, demne de învechit (care se bucură, de asemenea, de un raport calitate/preț foarte rezonabil).

Cele mai fine vinuri provin în special din viile vechi de pe dealurile abrupte, vulcanice din inima regiunii (Soave Classico) și, în special, din cele 33 de situri denumite; Unita Geografiche Aggiuntive sau UGA, care au fost create în 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Așteptați-vă la o mulțime de citrice proaspete, fructe de livadă și note de flori albe, piersici și migdale în vinurile mai tinere. Precum și la nuanțe de prăjit, marmeladă, pomandă condimentată și biscuiți în cele mai vechi.

Trei vinuri perfecte pentru serile de vară

Este mai probabil să le bem tinere, iar aceste vinuri sunt foarte utile în plină vară, oferind alimente de bază răcoritoare pentru frigider. Care pot fi savurate ca atare și care se potrivesc de minune cu multe feluri de mâncare. Inclusiv pește și fructe de mare simple, risotto de legume, quiche-uri cu ouă, sosuri cremoase pentru paste, brânzeturi blânde și multe altele. Așadar, dacă sunteți încă blocat pe PG, dați-i în schimb o învârtită de soave.

Iată trei dintre cele mai bune cumpărături când vine vorba de vinuri perfecte pentru acest sfârșit de vară.

M&S Lo Scudo Soave Classico 2023, Veneto, Italia

Acest vin are o aromă fructată profundă, lămâie, mere și piersici ușoare, și o notă de migdale. De o valoare remarcabil de bună, este mai bun decât majoritatea pinoturilor grigio la un preț similar și reprezintă o introducere (sau reintroducere) foarte decentă în Soave.

Tesco Finest Soave Superiore Classico 2022, Veneto, Italia

Produs de Cantina di Monteforte în estul Soave, un alt best buy pentru nuanța sa aurie strălucitoare, cu arome de pere și mere coapte. Este destul de puternic, are o anumită textură. Deci se potrivește cu mâncarea, cum ar fi sosurile cremoase de paste sau o plăcintă cu pește.

Grifone d'Oro Soave Classico 2023, Veneto, Italia

Ultima dintre alegerile experților pentru supermarket este acest soave elegant, bine echilibrat, cu arome proaspete de lămâie și lime, uscat, dar nu acru. Este o băutură de vară foarte răcoritoare, ca atare, sau poate fi asociată cu pește alb simplu/ fructe de mare, notează The Telegraph.

Revista presei