Cum a ajuns Gheorghe Funar șeful lui Corneliu Vadim Tudor. O relație complicată

Cum a ajuns Gheorghe Funar șeful lui Corneliu Vadim Tudor. O relație complicată

Mai întâi, Gh Funar a fost adus în PRM chiar de Vadim, după ce ar fi îngropat cu mâna lui partidul unde a fost președinte, PUNR. Cu sprijinul Tribunului, el devine, din octombrie 1998 până în iunie 2013 a fost secretar general al Partidului România Mare. Totuși, tensiunile dintre el și Vadim apar prin 2003. Încet, Corneliu Vadim Tudor l-a împins pe Gheorghe Funar în ipostaza unui lider local.

Dar, Funar tace și face. El lucrează ”din întuneric” și îi pregătește lovitura de grație lui Vadim la Congresului Extraordinar al PRM, de la Alba Iulia. Tribunul prinde de veste și îl exclude din PRM. O excludere ilegală.

Funar se răzbună crunt. La acel congres, în iunie 2013, fostul secretar general al PRM Gheorghe Funar îl înlătură pe Vadim Tudor de la şefia partidului. Începe un adevărat scandal. Sesizat de eternul şef al PRM, Tribunalul Bucureşti îi va da dreptate acestuia în noiembrie 2013. Și această excludere e ilegală.

Dictatorul a căzut

La Congresul Extraordinar al Partidului Romania Mare au participat în jur de 700 de delegați. Aici s-a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor și alegerea lui Gheorghe Funar în funcția de președinte, așa transmitea Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Delegații prezenți au hotărât, prin vot deschis, cu patru voturi contra și trei abțineri, excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din PRM.

Pentru funcția de președinte al PRM au candidat trei persoane – Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu și Ștefan Valentin Varga, care s-a autopropus. Gheorghe Funar a obținut 530 de voturi, Corneliu Ciontu 113 voturi, iar Varga 17 voturi.

Noul președinte al PRM, Gheorghe Funar, a declarat pentru Mediafax că lucrările congresului s-au desfășurat într-un spirit de „unitate” și „buna-credință” și, totodată, și-a exprimat convingerea că „PRM are puterea de a renaște”.

El a mai spus că părerea unanimă a delegaților prezenți la congres a fost că partidul are nevoie de unitate și că trebuie înlocuită „dictatura unei singure persoane, a fostului președinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratică și care să respecte statutul”.

Viața după Vadim

Intrebat dacă există viață pentru PRM după Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar a răspuns că „orice președinte de partid nu poate să rămână în această funcție 100 de ani”.

„Corneliu Vadim Tudor, la fel ca oricare dintre noi, este trecător prin lumea asta și un președinte de partid nu poate să rămână în aceasta funcție 100 de ani”, a spus mai Funar.

„Au venit cu acte false și au anulat Congresul PRM din urmă cu o săptămână care era de trei ori mai numeros. Ei n-au cum să mă dea afară pentru că PRM e brand înscris la OSIM pe numele meu. E un Congres total ilegal. Ei sunt câteva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. E o încercare disperată a lor pentru a se mai baga în seamă. Cei mai mulți de acolo au fost dați afara din PRM. Erau foști senatori, deputați, președinți de Consilii județene și eu nu am mai avut ce să le ofer. Acum își caută un stăpân”, a afirmat și Corneliu Vădim Tudor pentru Agerpres.

Otrăvuri

„Până la Anul Nou îi calc în picioare. Acum o săptămână am fost reconfirmat în funcția de președinte PRM. Sunt prea tare pe adevărurile mele și pe partidul pe care l-am creat. Funar care a îngropat PUNR nu poate să vina cu minciuni că revigorează PRM”, a precizat Corneliu Vadim Tudor.

Totodată, Tribunul a lansat un atac dur la adresa celui care conduce acum PRM „Mie mi-e milă de oamenii bolnavi, i-aş dori să nu stea în raza de acţiune a braţului meu puternic de sulitaş. E un golan care a ţepuit sute de mii de români!”, a tunat Vadim, conform ziare.com.

„A dat contracte lui handicapatul de fiu-său care a vopsit băncile şi ghenele din municipiu în culorile tricolorului. E cu un picior în puşcărie şi îl voi ajuta să intre cu ambele”, a continuat tirul Vadim Tudor.

Bineînțeles, Vadim s-a reîntors la președinția PRM.

 

Revista presei