Neil Lennon s-a despărțit de Rapid. Marius Șumudică se întoarce în Giulești

Neil Lennon s-a despărțit de Rapid. Marius Șumudică se întoarce în Giulești Galerie sportivă Sursa foto: Facebook

București. Echipa de fotbal Rapid s-a despărțit de antrenorul nord-irlandez Neil Lennon. Conducerea clubului a ajuns la un acord cu tehnicianul nord-irlandez pentru rezilierea contractului.

Anterior deciziei de reziliere a contractului, impresarul tehnicianului, Martin Reilley, a declarat că  nu sunt motive ca acesta să plece de la echipă. El spunea că acesta se simte bine și dorește să lucreze mai departe la gruparea din Giulești.

Marius Șumudică revine la Rapid

Tehnicianul britanic va fi înlocuit de Marius Șumudică, al cărui nume a mai fost vehiculat și anterior. Șumi este preferatul suporterilor de sub Podul Grant care i l-au propus patronului Dan Șucu și înainte.

Marius Șumudică a ajuns la sediul clubului în jurul orei 17:40 pentru a semna contractul cu echipa. Angajamentul va fi valabil pentru două stagiuni, timp în care va trebui să obțină rezultatele cerute de patron. Șumudică a jucat sub Podul Grant și a antrenat la Rapid în perioada 2010 - 2011.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antrenorul este liber din primăvară, când s-a despărțit de echipa turcă Gaziantep.

După parafarea actelor, în această seară, este de așteptat ca clubul să facă și anunțul oficial.

Marius Șumudică a ajuns la spital

Marius Șumudică Sursa foto: EVZ

Șumudică trebuie să aducă rezultate

Rapid București are programat următorul meci, în SuperLiga, vineri, de la ora 22:00, la Iași, cu Poli din localitate. Cel mai probabil, de pe banca tehnică, giuleștenii vor fi conduși de noul antrenor.

În actuala ediție din SuperLiga, echipa patronată de Dan Șucu a avut o prestație dezamăgitoare. Neil Lennon nu a reușit să-i scoată pe rapidiști din pasa proastă în care au intrat la finalul ediției trecute a campionatului.

Cu antrenorul nord-irlandez, Rapid a înregistrat cinci remize și un eșec în primele șase etape din SuperLiga.

Victor Angelescu și Dan Șucu, Rapid

Dan Șucu și Victor Angelescu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Rapid îi va plăti până la 350.000 de euro lui Lennon

Patronii clubului din Giulești au negociat cu echipa lui Neil Lennon sumele aferente rezilierii contractului. Neil Lennon a venit la Rapid cu un staff numeros, format din cinci secunzi. El ar fi solicitat, conform Digisport, aproape două milioane de euro drept despăgubiri pentru încheierea angajamentului.

Se pare, însă, conform sursei citate, că Dan Șucu și Victor Angelescu au reușit să reducă foarte mult suma respectivă. Astfel, Rapid va scoate din conturi, pentru a-l plăti pe nord-irlandez, o sumă cuprinsă între 250.000 și 350.000 de euro. Valoarea plăților va depinde de numărul antrenorilor care vor pleca împreună cu Neil Lennon.

Este posibil ca o parte dintre ei să rămână, în continuare, la club, să se ocupe de pregătirea jucătorilor.

 

Revista presei