Scăpați rapid de gheața din congelator. Și cartofii ajută

Scăpați rapid de gheața din congelator. Și cartofii ajută Sursa foto: Dreamstime

În timp, în frigider se poate forma un strat gros de gheață, ceea ce reduce eficiența acestuia și crește factura de electricitate. Cu toate acestea, există câteva metode simple prin care poți scăpa de această problemă.

Cum să scapi de gheața din frigider

Diferențele de temperatură, precum și aerul umed care intră în congelator, favorizează formarea de îngheț. Atunci când există prea multă gheață, aceasta provoacă un consum excesiv de energie. Potrivit Ademe (Agenția Franceză pentru Mediu și Managementul Energiei), un simplu strat de îngheț de 3 mm înseamnă un consum de electricitate cu 30% mai mare.

Congelator

Congelator. Sursa foto: Dreamstime

Dacă vreți să scapați de gheața din frigider încercați aceste trucuri simple și eficiente. Puteți să dezghețați congelatorul cu un uscător de păr. Asigurați-vă că nu atingeți zona cu apă și țineți cablul și uscătorul departe de apă sau gheață. Nu apropiați vârful uscătorului prea mult de bobinele sau de pereții congelatorului. Luați fiecare zonă în parte.

Trebuie să respectați acești pași

Orientați feonul spre peretele congelatorului. Continuați să faceți mișcări verticale cu uscătorul de păr până când gheata începe să se rupă. Apoi, începeți răzuirea gheții cu un obiect de plastic sau lemn. O altă metodă este să puneți boluri sau tigăi cu apă clocotită pe rafturi și să închideți ușa. Aburul eliberează gheața, care poate fi îndepărtată cu mâna după aproximativ 20 de minute. Este recomandat să puneți un prosop gros împăturit sub tigaia de pe raft.

Ne puteți urmări și pe Google News
frigider

Sursa foto: dreamstime.com

Și alcoolul ajută. Alcoolul și sarea au rolul de a topi gheața mult mai repede pentru că sarea înlocuiește moleculele de apa. Pregătiți o soluție compusă din apă fierbinte și multă sare. Apoi, înmuiați o bucată de pânză în soluția fierbinte, după care scufundați tesatura în alcool și așezați-o pe gheață. Acesta este cel mai rapid truc.

Un truc neobișnuit, dar eficient

Și cartoful este o soluție neobișnuită, dar eficientă, pentru îndepărtarea gheții din congelator. Această legumă te scapă de probleme în doar 30 de minute. Trebuie să luați un cartof de mărime medie, să îl spălați și să îl curățați doar pe jumătate. Apoi, faceți o tăietură în formă de „V” în partea în care a fost curățat.

Introduceți o furculiță în punctul tăieturii. Așezați leguma în congelator cu partea tăiată orientată spre peretele plin de gheață, iar mânerul furculiței trebuie sprijinit pe perete pentru a menține cartoful stabil.

Revista presei