Un criminal periculos, căutat în SUA de 20 de ani, a fost găsit. Lucra ca polițist în Mexic

Un criminal periculos, căutat în SUA de 20 de ani, a fost găsit. Lucra ca polițist în Mexic „El Diablo” (în spaniolă pentru „Diavolul”), Sursa foto: X

Antonio „El Diablo” Riano, un fugar căutat de autoritățile din SUA timp de aproape două decenii în legătură cu o împușcare fatală în Cincinnati, a fost recent găsit lucrând ca polițist în Mexic.

Cel mai căutat criminal

În decembrie 2004, Antonio Riano a avut o ceartă cu un bărbat de 25 de ani într-un bar din Cincinnati. Discuțiile lor au continuat afară, unde camerele de supraveghere l-au surprins pe Riano scoțând o armă și împușcându-l pe celălalt bărbat în față, ucigându-l. Bărbatul poreclit „El Diablo” (în spaniolă „Diavolul”) a fugit și a reușit să scape de autorități. Riano a mers să-și viziteze sora în New Jersey înainte de a dispărea din nou, de această dată timp de aproape 20 de ani. A rămas pe lista celor mai căutați criminali din SUA. Însă, anchetatorii au oprit căutările active după câțiva ani, până când recent un detectiv l-a găsit pe El Diablo prin intermediul rețelelor sociale.

Nu exista Facebook când Antonio Riano a comis crima cu aproape două decenii în urmă. Dar atunci când Paul Newton, un fost deputat în cazul din 2004 și acum angajat al Biroului Procurorului din Butler County, a căutat numele său pe rețeaua socială populară, a fost șocat să vadă fotografia aceluiași bărbat pe care îl visa să-l prindă, doar că acum lucra ca polițist în statul mexican Oaxaca.

„Eram, ‘Doamne, iată-l!’” i-a spus Newton jurnalistului WKRC. „Puțin mai grizonat, puțin mai în vârstă, dar era el.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Criminalul lucra ca polițist în Mexic

Investigatorii din SUA au contactat autoritățile mexicane. Acestea au confirmat că Riano lucra într-adevăr ca polițist la Departamentul de Poliție din Zapotitlan Palmas. Mexicul a fost de acord să-l predea autorităților americane după ce l-au arestat. Riano a fost apoi zburat în Ohio pentru a fi înregistrat pentru crimă, o pedeapsă care poate duce la o sentință pe viață în statul american.

În ciuda dovezilor video care îl arată împușcându-l pe Benjamin Beccera în barul Roundhouse din Hamilton, Ohio, cu două decenii în urmă, Antonio Riano a continuat să nege crima sa. Cu toate acestea, procurorii afirmă că nu au nevoie de mărturisirea sa. „Aveam toate dovezile de care aveam nevoie adunate”, a spus Mark Henson, un detectiv pe cazul din 2004. „Aveam deja un rechizitoriu direct împotriva lui. Era doar o chestiune de timp până să-l găsim,” relatează Oddity Central.

Întrebat de ce a devenit polițist, bărbatul de 72 de ani a spus că „dorea să ajute oamenii din Mexic”. Vorbește despre a te ascunde la vedere, nu-i așa?

Revista presei