Scandal în Casa Regală. Regele Charles, măsuri drastice contra prințului Andrew

Scandal în Casa Regală. Regele Charles, măsuri drastice contra prințului Andrew Prințul Andrew și Regele Charles. Sursa foto: Arhiva EVZ

Marea Britanie. Regele Charles dorește să se desprindă complet de fratele său mai mic, prințul Andrew, care a fost implicat în diverse scandaluri în ultimii ani. Monarhul intenționează să-l forțeze pe Andrew să părăsească Royal Lodge, drep pentru care a luat o măsură drastică.

Astfel, monarhul britanic a demis echipa de securitate privată de zece persoane care îi asigura protecția prințului Andrew la reședința din Windsor.

Regele Charles, decizia dură împotriva fratelui său Andrew

De mult timp, Regele Charles încearcă să-l convingă pe fratele său să părăsească reședința de 30 de camere, evaluată la 30 de milioane de lire sterline, în care Andrew locuiește alături de fosta soție, Sarah Ferguson.

Monarhul a acoperit costurile pazei private a reședinței începând cu anul 2022, când polițiștii înarmați ai prințului Andrew, care costau trei milioane de lire sterline pe an, au fost retrași în urma scandalului Jeffrey Epstein.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, Regele Charles ar fi informat echipa de securitate privată a ducelui că serviciile lor nu vor mai fi necesare începând cu toamna.

Regele Charles

Regele Charles. Sursa foto: Youtube

Relații tensionante între cei doi frați

„Toată lumea speculează că aceasta înseamnă că ducele va trebui să părăsească Royal Lodge, pentru că ce alt motiv ar putea exista pentru a-i retrage securitatea?

Nu este un secret că Regele vrea să-l scoată afară”, a mărturisit o sursă.

În prima parte a acestui an, s-a dezvăluit că Andrew a respins oferta de a se muta în Frogmore Cottage, o reședință din apropiere care a fost anterior locuința lui Harry și Meghan în Regatul Unit.

Atunci când s-a mutat în Royal Lodge în 2003, Andrew a încheiat un contract de închiriere pe 75 de ani cu Crown Estate, achitând o sumă inițială de un milion de lire sterline.

În plus, el a investit deja aproape șapte milioane de lire sterline în renovări și reparații extinse ale proprietății.

Prințul Andrew și Epstein

Prințul Andrew și Epstein . Sursa foto: Arhiva EVZ

În prezent, Regele Charles este hotărât să valorifice conacul pentru a genera venituri comerciale cât mai curând posibil, iar singurul obstacol este fratele său mai mic.

Prințul Andrew nu poate întreține proprietatea regală

Anul trecut, s-a raportat că Andrew nu a reușit să acopere cheltuielile de întreținere ale Royal Lodge, care se ridicau la 400.000 de lire pe an.

Astfel, se pare că ducele a fost informat că va fi nevoit să părăsească proprietatea din cauza acestei situații.

Contractul de închiriere semnat în 2003 stipulează că Andrew este responsabil pentru „repararea, reînnoirea, întreținerea, curățarea și, dacă este necesar, reconstrucția” locuinței.

Printre obligațiile incluse se numără repictarea pereților exteriori cu „două straturi de vopsea” începând din 2008 și redecorarea interiorului la intervale de șapte ani începând din 2010, potrivit Daily Mail.

Revista presei