Tort cu mere. Rețeta unui celebru cofetar

Tort cu mere. Rețeta unui celebru cofetar tort cu mere. Sursă foto: Wikimedia

Acest tort ușor și delicios îmbină multe dintre aromele preferate ale tuturor. Un blat de casă este foarte ușor de făcut, are doar trei ingrediente și merită din plin. „Întotdeauna folosesc mere de gătit pentru această prăjitură. În momentul în care blatul este copt, mărul are o textură minunată. Iar îmbinarea acesteia cu condimentele ușoare de scorțișoară și zahăr brun este un vis. O glazură de cremă de unt condimentată, dar dulce, care îmbină cele două straturi, finalizează perfect acest tort. Acest tort este perfect pentru o cină relaxată cu prietenii sau familia”, spune experta în cofetărie Jane Dunn.

Această rețetă este foarte ușor de făcut. De asemenea, tortul poate fi realizat cu multe lucruri pe care le aveți deja în frigider.

Rețetă de tort cu mere

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face un tort cu mere delicios, care este suficient pentru 15 porții.

Pentru „crumble” (crustă):

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 120 g făină simplă
  • 60 g zahăr pudră
  • 60 g unt rece nesărat, tăiat cubulețe

Pentru blat:

  • 500 g mere de gătit (decojite/tăiate mărunt)
  • 350 g zahăr brun
  • 300 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 300 g de făină
  • 6 ouă
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată

Pentru crema de unt:

  • 250 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 500 g zahăr pudră
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 180C/160Cși tapetați două forme de tort adânci de 20 centimetri cu hârtie pergament.

2. Se adaugă făina, zahărul pudră și untul într-un castron și se amestecă împreună până când consistența seamănă cu pesmetul. Se lasă deoparte.

3. Se taie merele în cuburi de doi centimetri și se toarnă într-un alt bol. Se acoperă cu 50 de grame de zahăr brun și se amestecă.

4. Într-un castron nou, bateți untul și restul de zahăr brun până se amestecă. Se adaugă făina, ouăle și scorțișoara și se amestecă până se omogenizează. Se încorporează merele. Repartizați uniform în cele două forme tapetate, apoi presărați un strat de „crumble” pe fiecare prăjitură (aproximativ o jumătate de centimetru). Coaceți în cuptor timp de 40-45 de minute. Se lasă să se răcească complet în forme.

5. Se presară amestecul de „crumble” rămas pe o tavă tapetată și se coace în cuptor timp de 15 minute. Se lasă să se răcească.

6. Bateți untul singur timp de câteva minute, apoi adăugați zahărul pudră și scorțișoara și amestecați până devine pufos. Se întinde jumătate pe primul blat. Acoperiți cu al doilea blat. Se acoperă tortul cu restul de cremă de unt și se presară cu „crumble” copt, conform Independent .

Revista presei