Armonii vieneze și căderi de stele, la Orheiul Vechi. Opera de Butuceni își deschide porțile

Armonii vieneze și căderi de stele, la Orheiul Vechi. Opera de Butuceni își deschide porțile

Muzicieni din țara lui Mozart revin în peisajele mirifice ale Orheiului Vechi. Pe 17 august, de la ora 19.00, renumiții oaspeți se vor reuni cu artiști din Republica Moldova, pentru a oferi melomanilor de peste Prut, dar și celor din afară, un concert excepțional de muzică clasică „Opera de Butuceni”. Armoniile vieneze vor ajunge și la Orheiul Vechi, în interpretarea unor soliști ai Operei Naționale din Chișinău, iubiți pe marile scene ale lumii.

Sursa foto: butuceni.md

Opera de Butuceni, un spectacol astral și de muzică, de neimaginat

Timp de patru ore, zeci de muzicieni din Austria și Republica Moldova, alături de Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, vor interpreta fragmente din opere celebre.

Concertul de muzică clasică se va desfășura sub bagheta dirijorală a maestrului Friedrich Pfeiffer. Grație contribuției sale, de ani, în Republica Moldova există Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă”, organizat în aer liber, la Butuceni.

Sâmbăta, timp de patru ore, melomanii se vor delecta, audiind un concert compus din două părți. Publicul poate opta fie pentru una dintre ele, fie pentru ambele, anunță organizatorii. Prima parte, „Armonii vieneze” (de la ora 19.00), va conține fragmente din opere celebre, în interpretarea Orchestrei Simfonice a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Sursa foto: butuceni.md

Artiști din Austria și Republica Moldova vor interpreta partituri din opere celebre

Partea a doua, „Midnight Concert” (de la 21.30) se caracterizează prin evoluarea în scena de la Butuceni a Ansamblului de muzicieni din Austria și Republica Moldova. Ei vor cânta Serenada „Gran Partita” de Mozart. Partea aceasta se va ține pe întuneric, deoarece în timp ce vor asculta muzica eternă, spectatorii vor putea admira fenomenul perseidelor. Este tradiționala cădere de stele din luna august, care se vede cel mai bine tocmai la Butuceni, potrivit organizatorilor.

Opera de Butuceni pune bazele unei reședințe artistice ce va promova activități de artă, cultură și turism, într-un cadru natural deosebit. Sunt invitați atât pasionații de muzică clasică, cât și turiștii care doresc să exploreze frumusețile naturale ale Republicii Moldova – Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, o destinație perfectă pentru o escapadă culturală.

Evenimentul va fi organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova, Eco Resort Butuceni, cu suportul strategic al Ministerului Culturii ș.a.